Boombergpark.
Boombergpark. Foto's: Stichting Hilversum, Pas Op! – Cees van Zijtveld.

‘Hilversum, mediastad in het groen’ is thema nieuwe Pas Op kalender

Cultureel

HILVERSUM - ‘Hilversum, mediastad in het groen’. Dat is het thema van de Pas Op kalender 2021. Aan bod komen bekende maar ook minder bekende groene plekken. 

“Veel Hilversummers beseffen niet dat zij bevoorrecht zijn”, aldus secretaris Cees van Zijtveld van de stichting. “Bijna alle bewoners van de mediastad kunnen binnen 500 meter van hun woning in het groen fietsen of wandelen en genieten van de natuur.”

Op de kalender staan bekende plekken, zoals Anna’s Hoeve, de Costerustuin, Pinetum Blijdenstein, het Laapersveld en Corversbos. Maar ook minder bekende plekken als Zanderij Crailoo, het Smithuyserbos en Boombergpark hebben een plekken weten te bemachtigen. Van Zijtveld. “De mogelijkheden om in Hilversum van de natuur te genieten zijn legio en te veel om ze allemaal aan bod te doen komen in de kalender. Alle foto’s zijn weer voorzien van interessante achtergrondinformatie.”


Stichting Hilversum, Pas Op! – Cees van Zijtveld.

De kalender is een uitgave van de stichting Hilversum, Pas Op! om een grotere bekendheid te geven aan de doelstelling van de stichting: het bevorderen en in stand houden van onroerende zaken, hun omgeving en/of waardevolle gebieden. De kalender is voor 8,50 euro verkrijgbaar bij het kantoor van Hilversum Marketing op het Stationsplein, Boekhandel Voorhoeve in de Kerkstraat en Bruna op de Gijsbrecht van Amstelstraat. 

Uit de krant