Het Metropole Orkest in volle bezetting.
Het Metropole Orkest in volle bezetting. Foto: Aangeleverd
Video

Jarig Metropole Orkest speelt Queen-hit ‘The Show Must Go On’

Cultureel

HILVERSUM - Het Metropole Orkest is woensdag jarig en blaast 75 kaarsjes uit. Wie jarig is trakteert. Om die reden heeft het pop- en jazzorkest een remake gemaakt van de beroemde Queen-hit ‘The Show Must Go On’. Niemand minder dan DI-RECT zanger Marcel Veenendaal tekent voor de vocals.

Dit bijzondere nummer symboliseert de hobbelige weg vol pieken en dalen die het Metropole Orkest heeft gelopen. Een ding is altijd duidelijk, wat er ook gebeurt: the show must go on! Het orkest hoopt met dit nummer iedereen in Nederland of waar ook ter wereld een steuntje in de rug te geven in deze moeilijke tijden. 

Het orkest kan door de coronapandemie op dit moment niet optreden. Daarom trok het orkest de studio in om in kleine groepjes het nummer, dat werd gearrangeerd door honorair dirigent Vince Mendoza, op te nemen. De clip is opgenomen in een aantal zalen en theaters waar het orkest zo graag speelt. Deze plaatsen staan symbool voor alle zalen in Nederland. Samen werken we aan een nieuwe tijd waar muziek weer luid zal klinken.

Jan Geert Vierkant, directeur Metropole Orkest: “Het is een bijzonder jubileumjaar voor het orkest. Alles loopt anders dan bedacht. Dit orkest laat zich niet kisten en vindt altijd een weg om muziek naar ons publiek te brengen. Ik hoop dat we iedereen een plezier doen met deze kleine muzikale attentie van het Metropole Orkest.”

Op de site van het Metropole Orkest is een mini-documentaire te vinden waarin programmamaker Katja Akkerman het orkest volgt tijdens de opnames van The show must go on.

Het Metropole Orkest werd kort na de Tweede Wereldoorlog opgericht om het volk hoop en vertier te bieden in moeilijke tijden. Het pop- en jazzorkest speelde de afgelopen decennia met wereldartiesten als Quincy Jones, Gregory Porter, Chaka Khan, Ella Fitzgerald. Het Metropole Orkest is een graag geziene gast op toonaangevende festivals zoals North Sea Jazz of de BBC Proms. Het orkest won inmiddels vier prestigieuze Grammy Awards.

Bekijk hier de video op YouTube.


Uit de krant