Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Gehele maand korting op rondleiding in het Hilversumse raadhuis

Cultureel

HILVERSUM - Het advies van de regering om voor uitstapjes zo min mogelijk te reizen is voor het Dudok Architectuur Centrum reden om Hilversummers zo veel als kan te stimuleren om juist nu een rondleiding in het raadhuis te reserveren. 

Wie dat voor eind dit jaar doet, krijgt 25 procent korting. Tijdens een rondleiding door het raadhuis komen bezoekers, onder leiding van een gids, in de meest bijzondere en grotendeels authentieke ruimtes van dit rijksmonument. De beklimming van de 45 meter hoge toren aan het eind van de rondleiding maakt de beleving voor jong en oud compleet. Als het helder weer is, biedt de toren een prachtig uitzicht tot wel dertig kilometer. 

Gids Joke Reichardt: “Zowel de zalen die we bezoeken als de gangen en de prachtige marmeren hal waar we doorheen lopen, zijn enorm ruim. Door de rondleidingen voor kleine groepen te organiseren, kunnen wij als gidsen ervoor zorgen dat overal anderhalve meter afstand tussen de bezoekers onderling en met de gids aangehouden wordt.”

De rondleidingen vinden plaats op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag om 13.30 uur. Voorafgaand of na afloop van de rondleiding kunnen de deelnemers ook een bezoek brengen aan de permanente tentoonstelling ‘Het leven en werk van Dudok’, de experience ‘My digital Dudok’ en de tijdelijke tentoonstelling ‘Retour Hilversum – Dudoks verkeershuis gebouwd, gesloopt, herbouwd?’ Aanmelden vooraf via de website van het DAC is noodzakelijk. 

Het Dudok Architectuur Centrum (DAC) is het centrum voor architectuur, stedenbouw en ruimtelijk erfgoed in Hilversum. Het Centrum organiseert rondleidingen door het Raadhuis, tentoonstellingen, excursies in de stad, lezingen, stadsgesprekken en symposia. Het DAC is gevestigd in het Raadhuis in Hilversum.

Uit de krant