Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Onlinethuisfestival Goodbye 2020 heeft Hilversums tintje

Cultureel

HILVERSUM - Het jaar 2020 zit er bijna op en dat is voor veel mensen een zegen. Vooral vanwege de uitbraak van het coronavirus en de bijbehorende maatregelen willen velen met gierende banden 2021 in. Met het onlinethuisfetsival GOODBYE2020 wordt het jaar goed afgesloten.

Dit landelijke festival, waar de overheid geld voor beschikbaar heeft gesteld, heeft een Hilversumse link. Zo meldt Podium de Vorstin dat een aantal Hilversumse horecazaken meedoet aan dit onlinefestival. Dat doen zij via een eigen Gooi en Vecht-stream.

Horecaondernemers in de regio krijgen de mogelijkheid om hun huis-dj een uur de muziek te laten draaien die zij normaal gesproken in hun club of kroeg draaien. Hiervan worden opnames gemaakt. Deze opnames worden achter elkaar geplakt zodat er een continue stream ontstaat. Inmiddels zijn de opnames hiervoor geweest. Maandag draaiden de dj’s hun setjes in het Hilversumse poppodium. 

Onder meer De Dokter, MOUT, Club Rex, G-Spot en Shots doen mee aan de lokale versie van GOODBYE2020. Samen zijn zij goed voor bijna acht uur muziek. Donderdag 31 december start de Hilversumse versie om 21.00 uur en loopt door tot vrijdag 1 januari 04.00 uur. Op www.goodbye2020.nl is er meer informatie te vinden.

Dit is ook de plek waar belangstellenden zich kunnen melden om aan het festival deel te nemen. Landelijk zijn er streams van een breed scala aan nationale artiesten en festivals te volgen. Het onlinethuisfestival begint donderdag 31 december om 17.00 uur. In totaal duurt het festival twaalf uur. Tot 05.00 uur kunnen mensen in hun eigen huiskamer gratis feesten.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Hilversumse stichting zet zich al 65 jaar in voor wereld zonder armoede Mensen 1 jul, 10:20
Afbeelding
Lees gratis Gooi en Eembode Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Politie gaat uit van brandstichting bij autobrand Bussumergrintweg Update 30 jun, 16:45
Afbeelding
Ruim 1.400 nieuwe appartementen in Hilversum erbij Buurt / wijk 30 jun, 15:30
Logo
Afbeelding
Aanbieder Check zal gefaseerd 200 tweewielers aanbieden Behalve de gifgroene is er nu ook de paars-witte elektrische deelscooter in Hilversum Bedrijven 30 jun, 14:00
Logo
Afbeelding
'Na vijf jaar is het tijd voor weer wat anders', aldus eigenaar Baki Cinar Uit zijn voegen barstende BAAK sluit deuren Mensen 30 jun, 11:00
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 08:45
Logo
Afbeelding
Ook geen stoplichten met drukknopjes of extra zebrapaden Moet 30km-zone rondom scholen de standaard regel zijn? Nee, vindt het Hilversumse college Politiek 29 jun, 19:00
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief