Scott & Young tijdens de opname van de Music Around The Fireplace Livestream Special in @AllArt in Hilversum.
Scott & Young tijdens de opname van de Music Around The Fireplace Livestream Special in @AllArt in Hilversum. Foto: Michiel Verweij

Ook met avondklok gaat Music Around The Fireplace online door

Cultureel

HILVERSUM - Lockdown met of zonder avondklok: Mussic Around the Fireplace gaat gewoon door. Liefhebbers van muziek van singer-songwriters kunnen donderdag 28 januari hun hart ophalen. Zo verzekert de organisatie van dit muzikale evenement, dat al even iedere laatste donderdag van de maand online plaatsvindt.

“Telkens kijken we wat er binnen de RIVM-maatregelen mogelijk is, zodat we getalenteerde artiesten een podium kunnen bieden en ons publiek maandelijks kunnen laten genieten van muziek, op een veilige manier. We zullen geen enkele laatste donderdag van de maand oningevuld laten”, meldt Marjolein de Swart, één van de organisatoren van het vrijwillige initiatief Music Around the Fireplace.

Donderdag komt er een livestream-special, die vanuit de eigen woonkamer te bewonderen is. Eerder waren er al digitale edities middels videoparty’s, livestreams en een paar keer op locatie met beperkt publiek. Dit keer staat er Indie folk-pop op het menu. Het duo Scott & Young is te gast. Het tweetal verzorgt een akoestisch concert. Via de Beeldbel Sessies maken meer artiesten donderdag hun digitale opwachting, waaronder Michael Dustin Youree die vanuit zijn huiskamer in New York optreedt. 

De opname van dit optreden is geschoten in de nieuwe locatie van dit maandelijkse muzikale festijn: @AllArt aan de Korte Noorderweg. Vrijwilligers, waaronder host Timna Rauch en videograaf Barry Schmitz, verzorgen de livestreams.

Het publiek kan via www.musicaroundthefireplace.nl en tijdens de uitzending een zelfgekozen bedrag doneren als entree. De livestream is vanaf 20.30 uur te bekijken. Tegen 22.00 uur loopt de stream ten einde. 

Uit de krant