Afbeelding
Foto: Zilveren Kei

Kunstevenement Zilveren Kei voor jongeren ‘welkome afleiding’

Cultureel

HILVERSUM - Talentvolle kunstenaars uit ‘t Gooi en de Vechtstreek kunnen zich nu aanmelden voor de Zilveren Kei 2021. De opzet van dit jaarlijkse kunstevenement is dit jaar anders dan voorheen en misschien door corona wel belangrijker dan ooit tevoren.

Er is namelijk voor jongeren helemaal niks te doen, weet ook Esmee Hickendorff, cultuurcoach van de gemeente Hilversum en organisator van de Zilveren Kei 2021. “Veel jongeren zijn door de coronamaatregelen beperkt in hun vrijetijdsbesteding en ook in het contact met anderen. We denken dat meedoen aan de Zilveren Kei juist nu voor een welkome afleiding kan zorgen.” 

Begin maart start de nieuwste editie van het evenement. De opzet is dit jaar anders dan voorgaande edities. De focus ligt niet langer op het wedstrijdelement maar op het proces van leren en inspireren van en met elkaar. Daarbij zijn er zes lokale kunstenaars die de jongeren als kunstcoach gaan begeleiden. Dat zijn Tamar Frank, Marianne Kemp, Simone Bennett, Kay van Bellen, Lars Bogaers en Vincent van der Geest. 

Tien plekken
De expertise van deze kunstenaars loopt uiteen van fotografie en film tot aan lichtobjecten tot aan grafische vormgeving, tekenen en textiel. Iedere coach begeleidt één of twee jongeren. Er is dus in totaal plek voor tien jongeren. Om in aanmerking te komen voor één van die tien plekken moeten zij hun werk digitaal presenteren. Met lokale kunstenaars als coach maken zij nieuw werk dat in mei wordt getoond in een verzameltentoonstelling op de Gooische Brink in Hilversum. 

Behalve dit individuele traject, ‘Expose Your Talent’, is er ook het groepstraject ‘Create Your Talent’. Dit is voor jongeren die nog niet zoveel in aanraking zijn gekomen met beeldende kunst en media, maar hun talent graag zouden willen ontdekken. Er is plek voor honderd jongeren die samen met de kunstcoaches tijdens maakateliers in de meivakantie een hele middag aan de slag gaan om verschillende kunstinstallaties te maken.

De inschrijfperiode voor het individuele traject sluit op zondag 7 maart, inschrijven voor het groepstraject kan tot en met vrijdag 30 april. De tentoonstelling ZK2021 Expo op de Gooische Brink opent op donderdag 13 mei. Kijk ook op www.zilverenkei.nl. De Zilveren Kei wordt georganiseerd door Stichting Grafisch Atelier Hilversum met financiële ondersteuning van gemeente Hilversum, Stadsfonds Hilversum en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Deelname aan de Zilveren Kei is volledig kosteloos. Het event vindt plaats conform de richtlijnen van de RIVM en is indien nodig online.

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Weinig over van scooter na brand in Oude Haven 112 25 sep, 16:58
Afbeelding
Hartendragers Hilverzorg mobiel op pad met thuiswonende ouderen Zorg 24 sep, 17:30
Logo
Afbeelding
Komende dinsdagavond informatiebijeenkomst voor buurtbewoners Pand Philipscomplex wordt opvanglocatie voor 500 Oekraïners; onderzoek naar opvang in Silverpoint Mensen 24 sep, 12:00
Logo
Afbeelding
Zaterdagportret | Miranda van Renswoude ‘En als het allemaal even tegenzit hang je gewoon versier het leven-slingers op’ Mensen 24 sep, 06:00
Logo
Afbeelding
Plein wordt groen en sober Politiek Hilversum steunt herinrichting Kerkbrink en unaniem de verhuizing van de bibliotheek Buurt & wijk 23 sep, 17:20
Logo
Afbeelding
Schoorsteenbrand op de loer Houtkachel: een goed alternatief voor een warm huis? Mensen 23 sep, 15:00
Afbeelding
Violenschool tijdelijk ontruimd vanwege vreemde geur: ‘Waarschijnlijk was het kleuterpoep’ 112 23 sep, 14:00
Afbeelding
Veel schade door brand in beautysalon Emmastraat 112 23 sep, 13:38
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief