Afbeelding
Archieffoto: Zilveren Kei

Zilveren Kei dit keer als online-evenement

Cultureel

HILVERSUM - Jonge, lokale kunstenaars kunnen in de meivakantie meewerken aan online-evenement ‘Create your talent’. Stichting Grafisch Atelier Hilversum verzorgt ook in 2021 de Zilveren Kei. Er is in totaal plek voor honderd deelnemers uit de Gooi en Vechtstreek. 

Honderd jongeren in de middelbare schoolleeftijd gaan in de week van maandag 3 tot en met vrijdag 7 mei aan de slag met een lokale kunstenaar als coach. In vijf middagen creëren de jonge creatievelingen werk dat onderdeel wordt van een kunstinstallatie voor de verzameltentoonstelling ZK2021 Expo.

Vanwege de coronamaatregelen is elkaar fysiek ontmoeten niet mogelijk. Dat betekent dat alles digitaal verloopt. Zo krijgen de deelnemers een videoboodschap met thema en ideeën van hun kunstcoach, waar zij thuis mee aan de gang kunnen. Tijdens de zogeheten maakateliers kunnen de jongeren in online meetups vragen stellen aan hun coach of overleggen met de andere creatievelingen. 

Lichtobjecten

Lokale kunstenaars werken mee aan dit project. Het gaat om Tamar Frank, Marianne Kemp, Simone Bennett, Kay van Bellen, Lars Bogaersen en Vincent van der Geest. Dit zestal begeleidt de jongeren als kunstcoach. Hun expertise loopt uiteen van fotografie, film en lichtobjecten tot aan grafische vormgeving, tekenen en textiel.

Samen met de kunstinstallatie van Create your talent zijn de werken van Expose your talent te zien op de verzameltentoonstelling ZK2021 Expo. De expositie vindt plaats in de Gooische Brink in Hilversum van donderdag 13 mei tot en met zondag 30 mei. “Om er zeker van te zijn dat iedereen de expositie veilig en verantwoord kan bezichtigen, wordt er een etalage-expositie voorbereid waarbij verschillende organisaties, waaronder Bibliotheek Hilversum, in de Gooische Brink hun etalage ter beschikking stellen”, meldt de organisatie van de Zilveren Kei.

Inspireren

Wie mee wilt doen, heeft nog tot en met vrijdag 30 april de tijd. Aanmelden kan via www.zilverenkei.nl. Met dit evenement wil de organisatie jongeren een kans geven hun creatieve talent te ontdekken en te ontwikkelen en ze een podium te bieden om dat talent te laten zien aan een breed publiek. “Het proces draait om het leren en inspireren van en met elkaar”, is de uitleg.

De Zilveren Kei is een inclusief project waaraan alle jongeren mee kunnen doen. Dit jaarlijkse kunstevenement voor jongeren is in de organisatorische handen van Stichting Grafisch Atelier Hilversum. Zij kan rekenen op financiële ondersteuning van de gemeente Hilversum, Stadsfonds Hilversum en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Deelname aan de Zilveren Kei is volledig kosteloos. Het event wordt georganiseerd conform de richtlijnen van de RIVM.

Uit de krant