Afbeelding
Foto: Iwan Baan Photography

Stadsgesprek ‘Hoe ‘Hot’ is Hilversum?’ over klimaat en architectuur in fysieke betekenis

Cultureel

HILVERSUM - Wat betekent klimaatarchitectuur voor de ervaring van de leefbaarheid van Hilversum en met name in de openbare ruimten? Welke oplossingen kunnen we bedenken? Waar zijn specifieke aandachtspunten voor Hilversum? Deze en nog andere vragen komen aan bod tijdens het Stadsgesprek ‘Hoe ‘Hot’ is Hilversum?’ op dinsdag 22 juni. 

De bijeenkomst in het Muziekcentrum van de Omroep is een initiatief van het Dudok Architectuur Centrum (DAC) en een vervolg op het Stadsgesprek van 10 februari: Heel Hilversum Bouwt. Daarin spraken architecten Thomas Rau (RAU Architecten) en Mo Smit (TUDelft en initiator Bouwtuin) met wethouder Bart Heller over circulariteit en het (ver)bouwen van lokale, natuurlijke bouwmaterialen. 

Tijdens het tweede Stadsgesprek gaan, onder leiding van DAC-directeur Patricia Alkhoven, vijf panelleden met elkaar en met het publiek in debat over klimaat en architectuur in de fysieke betekenis. Het Stadsgesprek is na online aanmelding kosteloos toegankelijk. De discussie wordt gevoerd aan de hand van vijf stellingen. 

Zo komen opwarming en verdroging aan bod, maar ook wateroverlast. In hoeverre heeft de binnenstad last van hittestress? Waarom lopen de tunnels steeds onder, hoe spelen kleine hoogteverschillen daarin een rol? Daarnaast heeft Hilversum de nodige plein- en buurtrecreatie zoals het Marktplein, de Groest, de Kerkbrink en voormalige (en toekomstige – stationsgebied) brinken. Maar ook parken en vijvers in- en rondom de stad. De vraag tijdens het Stadsgesprek is wat mensen naar die plek trekt. Wat wordt gewaardeerd en hoe zou dat beter kunnen?

Locatie en aanmelden
Het Stadsgesprek vindt plaats in de Grote Zaal van het Muziekcentrum van de Omroep aan de Heuvellaan 33 in Hilversum. De inloop en ontvangst met koffie en thee zijnvanaf 19.00 uur. Het inhoudelijke programma vangt om 19.30 uur aan en eindigt om 21.00 uur. Aanmelden is kosteloos en kan tot uiterlijk 20 juni via de website van het DAC: https://www.dudokarchitectuurcentrum.nl/activiteit/stadsgesprek-hoe-hot-is-hilversum/ 

Uit de krant