Nicolaas.
Nicolaas. Foto: Linde Dorenbos

Kleinschalig Music around the fireplace opent groots met Lucas Hamming en Nicolaas

Cultureel

HILVERSUM - Het kleinschalige singer-songwriter evenement Music Around The Fireplace, dat het afgelopen anderhalf jaar vooral online plaatsvond, gaat volgende week weer open voor publiek. En met artiesten als Lucas Hamming en Nicolaas is er direct een grootse opening.

Elke laatste donderdag van de maand vindt in Hilversum Music Around the Fireplace plaats. De singer-songwiters geven een akoestisch optreden. Hoe klein en knus ook, trok dit initiatief vóor corona toch gemiddeld zo’n 130 bezoekers per keer. Sinds de Covid-19 uitbraak is Music Around The Fireplace echter alweer zo’n anderhalf jaar elke maand online verdergegaan. Inmiddels is het moment aangebroken dat ook dit Hilversumse initiatief weer publiek mag ontvangen; met dertig personen dit keer.

Na elf eerdere online edities middels een livestream, gaat Music Around The Fireplace weer terug naar de basis. “Onze avonden draaien om het respect voor de muzikant, samen met het publiek écht luisteren, de muziek voelen, de avond ervaren. Even helemaal weg van het beeldscherm”, zegt organisator Marjolein de Swart uit Hilversum. “De livestream was daarin een mooie overbrugging in afgelopen periode, maar staat qua beleving eigenlijk haaks op de ervaring die we willen neerzetten. Daarom zijn we erg blij dat we nu weer terug kunnen naar een live editie op locatie met publiek, uiteraard volgens de RIVM richtlijnen.”

(Tekst gaat verder onder de foto)


Eerder optreden van To Twelve bij Music Around The Fireplace, in @AllArt in Hilversum. - Michiel Verweij

Waar er doorgaans gemiddeld 130 personen het maandelijkse evenement bezoeken, kunnen er door de RIVM maatregelen deze editie maximaal dertig personen in het publiek aanwezig zijn. Er is een indeling gemaakt waardoor alle aanwezigen op veilige afstand van elkaar zullen zitten en waarbij zij aan de tafel worden bediend. Wie met meerdere personen uit hetzelfde huishouden komt, kan wel bij elkaar zitten.

Nieuwe locatie
Rond de afgelopen jaarwisseling verhuisde Music Around The Fireplace van De Stookplaats aan de Mussenstraat naar @AllArt, aan de Korte Noorderweg 22. Dat had te maken met een grote verbouwing op de oude gemeentewerf. Eigenaar Allard Bentvelsen van @AllArt: “Music Around The Fireplace is een concept dat liefde voor muziek en artiest uitstraalt, ook nog eens volledig dankzij de vrijwillige inzet van Hilversummers. Een initiatief dat we vanuit @AllArt daarom heel graag ondersteunen.”

(Tekst gaat verder onder de foto)


Donderdagavond 24 juni zijn er twee akoestische optredens te zien bij Music Around the Fireplace: singer-songwriters Lucas Hamming en Nicolaas te gast. Lucas Hamming (foto hierboven) was één van de talenten uit het televisieprogramma De Beste Singer-Songwriter. Daarna brak hij definitief door toen hij in het seizoen 2015/2016 samen met zijn band ‘huisband’ werd van DWDD. In 2016 stond Hamming op Pinkpop en aan het eind van het jaar speelde hij zijn eerste uitverkochte Paradiso-show en bracht hij twee albums uit.  

Nicolaas (Nils Käller, voormalig zanger van Mainstreet), komt als solo-artiest met lo-fi-pop gecombineerd met silky steel guitars. Hij brengt zorgeloze liedjes over alledaagse gebeurtenissen. Lipstick Stains, zijn nieuwe single, is hier een mooi voorbeeld van. Zijn muziek kan worden omschreven als een mix tussen Mac DeMarco en Harry Styles.

Music Aroudn The Fireplace is donderdag 24 juni van 20.00 tot 22.00 uur (zaal open om 19.30 uur). Het evenement vindt plaats in @AllArt aan de Korte Noorderweg 22 in Hilversum. Een kaartje kost 10 euro. De ticketverkoop start op donderdag 17 juni om 18.00 uur op www.musicaroundthefireplace.nl. En met een maximaal toegestaan publiek van dertig personen.

Uit de krant