Directeur Jeroen Kreijkamp van Hilversum Marketing wandelt samen met wethouder Bart Heller (Duurzaamheid) een stukje van de Groen route .
Directeur Jeroen Kreijkamp van Hilversum Marketing wandelt samen met wethouder Bart Heller (Duurzaamheid) een stukje van de Groen route . Foto's: Hilversum Marketing/ Studio Kastermans

Nieuwe wandel- en fietsroute brengt Hilversums groen in kaart

Cultureel

HILVERSUM - Hilversum beschikt vanaf vandaag over een zogenoemde Groen route; een gecombineerde wandel- en fietsroute voor inwoners en bezoekers door het groen in en om de mediastad.

Jeroen Kreijkamp, directeur van Hilversum Marketing overhandigde woensdagmiddag het allereerste exemplaar van de Groen route aan wethouder Bart Heller van duurzaamheid. Samen liepen zij een stukje van de wandelroute die onder andere langs het Rosarium en de Peerlkamplaan gaat. “Bezoekers komen graag naar Hilversum vanwege het groen, zo blijkt uit onderzoek. Daar ben ik blij verrast door”, aldus de wethouder. “Met deze Groen route kan nu elke bezoeker een prachtige wandeling maken langs alle monumentale bomen en parken.”

(Tekst gaat verder onder de foto)


Volgens Kreijkamp is het een mooie toevoeging aan de reeks stadswandelingen die Hilversum Marketing het afgelopen jaar heeft uitgebracht. “De Historie route, de Dudok route, de Winkelroute en nu ook de Groen route brengen allen de verschillende kwaliteiten van Hilversum mooi in beeld.”

Met de Groen route wandelen liefhebbers door de Boombergwijk, de Oude Haven en het Corversbos of fietsen zij de stad uit en ontdekken de bossen en heidevelden rondom Hilversum. De route is voor 1,95 euro verkrijgbaar bij de VVV/Live Hilversum Brandstore of online.

Uit de krant