Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Vituskerk weer decor van zomerse orgelconcerten

Cultureel

HILVERSUM - Ieder jaar is het vaste prik op de Hilversumse agenda: de orgelconcerten in de Sint Vituskerk. Inmiddels is de zomerse concertreeks al begonnen. Komende vrijdag staat het tweede optreden gepland.

Ditmaal neemt Cees van der Poel plaats achter het orgel van de Sint Vituskerk aan de Emmastraat 5. Hij is de tweede organist die tijdens zomerserie vrijdagavondconcerten van zich laat horen. Het optreden begint om 19.30 uur. 

Afgelopen vrijdag opende Hilversummer Henk van Zonneveld deze reeks orgelconcerten in de Hilversumse kerk. Hij speelde niet alleen werken op het orgel van onder meer Sweelinck en Bach, maar presenteerde daar ook een CD. Hierop is zijn versie van Bachs Goldbergvariaties te horen.

De concertreeks loopt door tot halverwege september. Op vrijdag 10 september sluit Ton van Eck af. In de tussentijd bespelen Evan Bogers (13 augustus), Bram Brandemann (20 augustus), Erwin Wiersinga (27 augustus) en Maurits Bunt (3 september) het in 2018 gerestaureerde orgel. 

De entree is steeds vrij. Wel is er iedere keer een collecte bij de uitgang, want het is nodig om de serie rendabel te houden, zo is de uitleg van de Orgelcommissie Vituskerk Hilversum. Bij binnenkomst dient de bezoeker zich te registreren en dat heeft alles te maken met de geldende coronaregels. De auto is gratis te parkeren op het kerkplein. 

Uit de krant