Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Zomerse musicallessen met boost voor zelfvertrouwen kinderen

Cultureel

HILVERSUM - Zingen, dansen en acteren. Speciale musicallessen zijn er in de week van maandag 17 augustus van FanWork Musicals in Hilversum. Volgens het bedrijf werken de kinderen niet alleen aan deze kwaliteiten, maar krijgt hun zelfvertrouwen ook meteen een boost.

Van 17 tot en met 19 augustus vindt deze zomerweek van FanWork plaats in Hilversum. De jeugdtheaterschool met meerdere locaties in Nederland verzorgt lessen in het onderkomen van Van Haren Sport en Wellness aan de Franciscusweg. Werken aan het zelfvertrouwen is tijdens de lessen een essentieel onderdeel. 

Dat kan naar eigen zeggen door de manier van lesgeven. “Het doel van de lessen is dat je kind zelfverzekerder wordt. Door middel van samenwerkingsoefeningen en empowerment, willen we bereiken dat iedereen zich veilig voelt in de groep. De kinderen moeten kunnen laten zien wie ze zijn”, aldus de jeugdtheaterschool.

Lol maken
In die drie dagen tijd staan persoonlijke ontwikkeling, lol maken en vriendschappen sluiten centraal. FanWork zegt zich tijdens deze zomerweek vooral te richten op kinderen die nog niet eerder op les zijn geweest, ‘maar wel een boost kunnen gebruiken’. Als voorbeeld daarvan geeft het bedrijf uit Ede verlegen kinderen of kinderen die geen spreekbeurt durven geven.

“Bij de lessen maakt het niet uit of je een dansje perfect na kan doen of de hoogste noot kan zingen. Het draait om lol maken met elkaar en aan de zelfverzekerdheid van kinderen wordt gewerkt. Zo lang je minimaal zes jaar oud bent en een bak aan enthousiasme hebt, ben je van harte welkom”, luidt de uitleg. 

Twee groepen
Er zijn twee verschillende groepen - maximaal twintig leerlingen per groep. Het gaat om kinderen in de basisschoolgroepen 3/4 en 5/6. De eerste groep heeft les op maandag 17 en dinsdag 18 augustus. Zij krijgen twee uur per dag les. De oudste groep krijgen drie dagen les van drie uur. Aan het eind is er een mini-voorstelling.

Deelname voor kinderen van groep 3/4 kost 20 euro. Voor kinderen uit groep 5/6 of hoger kost de zomerweek 45 euro. Inschrijven kan via www.fanworkmusicals/zomerweek.

Uit de krant