Luuc Jonker.
Luuc Jonker. Foto: Dudok Architectuur Centrum

Luuc Jonker volgt Patricia Alkhoven op als directeur Dudok Architectuur Centrum

Cultureel

HILVERSUM - Het Dudok Architectuur Centrum (DAC) krijgt een nieuwe directeur. Luuc Jonker neemt de positie over van Patricia Alkhoven. Zij verlaat per 1 november het centrum voor architectuur, stedenbouw en ruimtelijk erfgoed in Hilversum, omdat de combinatie van twee banen voor haar een te grote belasting bleek. 

Alkhoven ging op 1 januari 2020, toen corona nog een probleem ver weg was, aan de slag. Maar nog geen drie maanden daarna gingen ook de deuren van het DAC, gevestigd in de kelder van het raadhuis, dicht voor publiek. Dat leidde tot allerlei digitale initiatieven die het idee van Alkhoven voor een architectencafé vervingen. 

De voorbije anderhalf jaar konden er verschillende activiteiten wel doorgaan, maar altijd met beperkingen. “Het is jammer dat Patricia door de omstandigheden minder van haar beleidsprogramma Met Dudok de wereld in. Van Dudoks stadslandschap tot virtuele tijdmachine heeft kunnen realiseren dan verwacht”, aldus voorzitter Irmgard van Koningsbruggen van het DAC. “Het bestuur is Patricia zeer erkentelijk voor de initiatieven die zij in de afgelopen periode heeft genomen en voor de wijze waarop zij samenwerkingsverbanden met culturele en onderwijsinstellingen in Hilversum en de regio heeft bestendigd en uitgebreid.” 

De opvolger van Alkhoven is Luuc Jonker. Hij gaat vanaf 15 oktober aan de slag. “Luuc Jonker is een creatieve organisator met passie voor erfgoed”, aldus Van Koningsbruggen. “Hij is een bewezen verbinder met ruime ervaring in het culturele veld en (beroeps)onderwijs en hij woont in Hilversum. Luuc kent het DAC goed; sinds de heroprichting in 2015 was hij bestuurslid; hij organiseerde in 2018 en 2019 de Open Monumentendag en gaf in 2019 de Dag van de Architectuur vorm. Op basis van zijn ervaring en met het oog op continuïteit meent het bestuur in Luuc Jonker een goede directeur voor het DAC te hebben gevonden.”

Uit de krant