Meerdere mensen waagden een poging tijdens de hakkenrace.
Meerdere mensen waagden een poging tijdens de hakkenrace. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Gooische Rainbow Week officieel geopend met hakkenrace in de Biersteeg

Cultureel

HILVERSUM - ‘Op naar een spetterende week’. Dat schrijft de Hilversumse wethouder Karin Walters van LHBTI bij de aftrap van de Gooische Rainbow Week. Die officiële opening vond zondagmiddag plaats in de Biersteeg met een heuse hakkenrace. 

De wethouder en voorzitter Marco Altena van de Stichting Gooi en Vecht Inclusief renden zelf wat onwennig wiebelend door het openingslint. Vervolgens ontstond er volop hilariteit toen de andere deelnemers op hoge hakken door het steegje in het Hilversumse centrum hetzelfde deden. Ook was er nog een optreden van de dansgroep Trinxx, bekend van Holland’s got talent.

Stichting Gooi en Vecht Inclusief is afgelopen zomer opgericht en heeft voor deze derde Rainbow Week het organisatorische stokje overgenomen van de gemeente Hilversum. Zoals ieder jaar staan er diverse activiteiten op het programma. Dit jaar niet alleen in Hilversum, maar ook in Huizen en Wijdemeren. Belangrijkste doel van deze speciale week is om op zoveel mogelijk manieren aandacht te vragen voor sociale acceptatie, veiligheid en zichtbaarheid van LHBTI-personen in de hele Gooi en Vechtstreek.

Zo is het vandaag, 11 oktober, Coming Out Day. Op deze dag is er aandacht voor het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel, transgender en intersexe (LHBTI+) openlijk voor zijn/haar/hen seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt. Vanmorgen werd daarom ook de regenboogvlag gehesen bij het Hilversumse raadhuis. Vervolgens werd bij nog een aantal scholen - ook weer in het bijzijn van Walters - deze vlag gehesen. 

Verder zijn er de komende week onder meer filmavonden in Filmtheater Hilversum, is er een muzikale bingo- en karaoke-avond in Café Brabant en ook een Rainbow ‘be yourself’ training (zelfverdedigingstraining) in Burning Heart aan de Franciscusweg 307. 

Johnny Logan
Vrijdagavond is de slotavond met eerst om 18.00 uur de ‘kleinste Pride Walk van Nederland’ van Café Brabant (Noorderweg 72) naar de Vorstin op de Koninginneweg. In het Hilversumse poppodium is vervolgens het Rainbow Ball met diverse artiesten, waaronder Johnny Logan. Voor meer nieuws en informatie www.gooienvechtinclusief.nl

Eerder dit jaar had de Gooi en Eembode een interview met Marco Altena: ‘Achteraf herken je het afwijkende gedrag’

Uit de krant