Afbeelding
Foto: Ruben Terlou.

Fietsers kunnen gratis naar tentoonstelling China Dreams in Museum Hilversum

Cultureel

HILVERSUM - Op vertoon van de fietssleutel kunnen belangstellenden gratis de tentoonstelling ‘China Dreams’ zien in Museum Hilversum. Deze promotieactie van de Hilversumse culturele instelling duurt tot en met zondag 24 oktober.

Nederland en China hebben beide gemeen dat veel inwoners graag de fiets gebruiken. De twee staan allebei in de top 10 van landen met relatief veel fietsers. Dat gegeven heeft het Hilversumse museum geïnspireerd om deze actie, die twee weken duurt, te starten. Hilversummers en andere belangstellenden kunnen hun fiets stallen op de Kerkbrink, het plein voor het museum.

“China is een land vol mystiek die we nog niet goed durven te omarmen en die ons steeds weer verbaast”, aldus museumdirecteur Stef van Breugel, die hoopt dat de actie veel mensen trekt naar zijn museum. “In een wereld die wordt overspoeld met berichten en beelden, is een museum een fijne plek om te kijken en te beleven. Bezoekers kunnen met onze nieuwe app achtergrondverhalen van de werken horen, ingesproken door de fotografen”, luidt zijn vervolg.

Sinds 20 augustus is de expositie, waarin werk is te zien van fotografen Ruben Terlou, Ruben Lundgren en Xiaoxiao Xu, te bewonderen in het museum aan de Kerkbrink. De drie laten in China Dreams het publiek kennismaken met het land dat zich snel ontwikkelt tot een moderne wereldspeler. 

Voor de tweede keer dit jaar verzorgt Museum Hilversum een actie waarbij belangstellenden gratis naar binnen kunnen. In augustus konden Hilversummers voor niks komen kijken naar de tentoonstelling van De Zilveren Camera. 

Uit de krant