Afbeelding
Foto: Theatergroep Fusie

Theatergroep Fusie viert 100-jarig bestaan met Dead & Breakfast

Cultureel

HILVERSUM - Theatergroep Fusie viert de komende periode feest. De Hilversumse vereniging bestaat binnenkort honderd jaar. Het eeuwfeest begint zaterdag 6 november met de voorstelling ‘Dead & Breakfast’.

Om dit bijzondere jaar te vieren staat het hele seizoen in het teken van historie, meldt de theatergroep op de eigen website. Dat betekent dat er de komende tijd zowel vanwege corona uitgestelde stukken op het programma staan, maar ook een aantal gloednieuwe titels.

Dead & Breakfast behoort tot die eerste categorie. Het was namelijk de bedoeling dat de voorstelling al in maart 2020 te zien zou zijn. Maar vlak voor de première was daar de eerste persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge en ging het hele feest niet door. “Na die eerste persconferentie waren bijeenkomsten met maximaal honderd bezoekers nog wel toegestaan”, zegt tekstschrijver en regisseur Robbert Jan Proos. “We hadden die eerste voorstelling daarom nog kunnen spelen, maar kozen ervoor dit niet te doen. Dat is maar goed ook. Een andere toneelvereniging koos ervoor om wel te spelen, maar toen kwam er haast geen publiek. Uit angst voor het virus.” 

Kneiterspannend

Die zondag daarop (15 maart 2020) was al de tweede persconferentie en was het helemaal klaar voor theatergezelschappen. Dik anderhalf jaar later heeft Proos de voorstelling weer uit de kast gehaald en zijn er nog wat puntjes op de i gezet. Dat komt ook doordat twee acteurs in de voorstelling - één vanwege zwangerschap, één is gestopt - zijn vervangen. “Er zijn wel wat dingen anders, maar er is zeker geen sprake van een re-write”, aldus Proos. De nieuwe voorstelling is volgens de makers zowel ‘kneiterspannend als dodelijk grappig’. Verder krijgt het publiek de kans om te raden wie de dader is. 

De voorstellingen zijn te zien op zaterdag 6, vrijdag 12, zaterdag 13, zondag 14, vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 november. Een enkele voorstelling is uitverkocht. Voor de meeste voorstellingen zijn nog enkele kaarten -  per stuk 12,50 euro -  beschikbaar. Locatie is Theater Santbergen aan de Noorderweg 2 in Hilversum. Voor meer informatie en tickets, zie theatergroepfusie.nl/dead-breakfast

Lees ook Na drie fusies ontstond ‘Fusie’: Hilversumse theatergroep bestaat 100 jaar

Uit de krant