Beeld uit de Netflix-hitserie The Queen's Gambit.
Beeld uit de Netflix-hitserie The Queen's Gambit. Foto: Netflix

Deal Beeld en Geluid met Netflix voor nieuwe mediamuseum op Media Park in Hilversum

Cultureel

HILVERSUM - In de aanloop naar de opening van het nieuwe mediamuseum eind volgend jaar is Beeld en Geluid erin geslaagd een grote partij aan zich te binden: Netflix. De bekende streamingservice stelt fragmenten uit verschillende titels beschikbaar.

Het gaat om fragmenten uit de series The Two Popes, Sex Education, The Queen’s Gambit, Over The Moon en La Casa De Papel. De fragmenten zijn te zien in het paviljoen Vertellen waar de bezoeker leert hoe verhalen worden opgebouwd in vaste structuren. 

“We zijn vereerd om als eerste streamer dit partnerschap met het Mediamuseum van Beeld en Geluid aan te gaan”, aldus Janey van Ierland, Director Content Acquisitions Benelux & Nordics Netflix. “Verhalen vanuit de hele wereld worden steeds meer bekeken via VOD services en met deze samenwerking kunnen wij een mooie bijdrage leveren aan de Nederlandse audiovisuele sector.”

Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur Beeld en Geluid: “Netflix is niet meer weg te denken uit ons leven. We zijn dan ook ongelooflijk trots dat zo’n grote speler in het medialandschap zijn content beschikbaar stelt aan ons nieuwe Mediamuseum. Mede dankzij deze samenwerking zijn wij in staat het allerbeste op mediagebied te laten zien aan honderdduizenden bezoekers in het nieuwe museum. ”

Voor de renovatie is het museumgedeelte in het kleurrijke pand op het Media Park volledig gestript. Het nieuwe Mediamuseum, dat in oktober volgend jaar opent, krijgt vijf paviljoens met de thema’s: informeren, verkopen, delen, spelen en vertellen. Een toekomstig bezoek is niet alleen interactief, maar bezoekers krijgen ook hun eigen, gepersonifieerde museumreis aangeboden. 

Waar het oude museum van Beeld en Geluid zich voornamelijk richtte op de omroephistorie, worden in het nieuwe museum alle media belicht; van televisie en sociale media tot podcasts en games. Klik hier voor een online rondleiding door het nieuwe museum.

Uit de krant