Tijdens voorgaande jaren werd Sinterklaas welkom geheten op de Kerkbrink.
Tijdens voorgaande jaren werd Sinterklaas welkom geheten op de Kerkbrink. Archieffoto: Bastiaan Miché

Sinterklaasintocht bij Zonnestraal ‘uitverkocht’

Cultureel

HILVERSUM - De zogenoemde drive-thru van komende zondag bij Zonnestraal, waarbij kinderen Sinterklaas de hand kunnen schudden, is volledig uitverkocht. De organisatie roept ouders die met de auto of fiets komen op om zo veel mogelijk kinderen mee te nemen.

Tijdens de Sinterklaasintocht op 14 november zijn de rollen omgedraaid. Waar de Sint in Hilversum voorheen tussen het publiek doorreed, rijdt het publiek dit jaar tussen verschillende verrassingen en feestelijkheden door het Loosdrechtse Bos. Langs de pieten, op weg naar de Sint. 

Dankzij deze drive-thru is de intocht coronaproof en gestroomlijnd, meldt de gemeente. De bezoekersaantallen worden via tijdsloten verspreid over het evenement. Bij elkaar waren er 600 (gratis) tickets te reserveren (auto en fiets samen). 

Deze zijn nu allemaal ‘verkocht’. Organisator Gemma Siegersma is verheugd: “De kaartverkoop van ‘de Sintritten’ ging razend snel, dat is geweldig. We kunnen dit jaar weer een feestelijke intocht voor veel kinderen organiseren.”

Kinderfeest
Punt van aandacht is wel, aldus Siegersma, dat veel inwoners reserveren voor één auto met twee volwassenen en één kinderen of zelfs één ouder met één kind. “Het is een kinderfeest, vandaar onze oproep om zoveel mogelijk kinderen mee te nemen in de auto. Beschik je over een bakfiets of kinderzitje op de fiets dan scheelt dat natuurlijk ook! Neem de buurkinderen of vriendjes mee in de auto zodat zoveel mogelijk kinderen de kans krijgen om Sinterklaas te begroeten. ”

Annulering
Wanneer bewoners met een ticket zijn verhinderd, wordt er opgeroepen deze tickets terug te geven. Dat kan via info@yourticketprovider.nl. Daarbij moeten zij het referentienummer en de annulering vermelden. Dit ticket komt dan gelijk vrij in het ticketsysteem. Er kunnen dagelijks weer tickets vrijkomen.

Voor de Sinterklaasintocht is een ticket verplicht. De drive-thru is alleen toegankelijk voor fietsers en auto’s. Een coronatoegangsbewijs is niet nodig. Kijk voor het volledige programma van de Sinterklaasactiviteiten tot 5 december op livehilversum.nl/sinterklaas.

Uit de krant