Voor corona was de bijeenkomst in de Vituskerk.
Voor corona was de bijeenkomst in de Vituskerk. Foto: Bastiaan Miché

Streep door nieuwjaarsbijeenkomst Hilversum

Cultureel

HILVERSUM - Het zal voor de meeste mensen geen verrassing zijn, maar de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Hilversum gaat in januari 2022 definitief niet door. Dat heeft burgemeester Pieter Broertjes vandaag besloten.

“Met pijn in mijn hart, maar de huidige coronamaatregelen laten ons geen andere keuze”, aldus de burgervader. “Deze nieuwjaarsbijeenkomst voor alle bewoners, waar ik ieder jaar enorm naar uitkijk, moet worden geannuleerd.” 

In plaats van een nieuwjaarsbijeenkomst wordt in januari op de gemeentelijke mediakanalen - zoals de Raadhuis-aan-huis pagina, Hilversum Mediastad Facebook, Twitter en Instagram - teruggeblikt en vooruit gekeken door onder andere de burgemeester. Ook de uitreiking van de gemeentespeld is hier te zien.

Het nieuwjaarsconcert 2022 zou het laatste nieuwjaarsconcert zijn van Broertjes als burgemeester. Het concert vond voorgaande jaren plaats in de Sint Vituskerk. Tijdens dit jaarlijkse event konden Hilversummers genieten van muzikale bijdragen van het Radio Filharmonisch Orkest. Het programma vulde zich verder met de nieuwjaarstoespraak van de burgemeester en de uitreiking van de gemeentespeld. Na afloop werd er buiten de Sint Vituskerk warme chocolademelk en glühwein geserveerd. 

Vorig jaar ging het nieuwjaarsconcert in afgeslankte vorm wel door. Destijds was het voor publiek live te volgen via een livestream.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
SP Hilversum: 'Het is klip en klaar dat er grote problemen zijn' Politieke vragen over het tekort aan agenten in Midden-Nederland Politiek 20 mei, 07:00
Afbeelding
Na steekincident opgepakte Hilversummer (17) langer vast Politie 19 mei, 20:29
Afbeelding
Nog geen arrestaties na vondst ‘foute winkel’ Lijsterweg Politie 19 mei, 17:45
Afbeelding
Chaos bij spoorwegovergangen in Hilversum door storing op spoor 112 19 mei, 17:09
Afbeelding
Voedselbank Gooi & Omstreken hielp al meer dan honderd gezinnen uit Oekraïne Mensen 19 mei, 15:00
Afbeelding
'100 jaar geleden werd het Leger niet altijd met open armen ontvangen' Bijzondere activiteiten tijdens jubileumjaar Leger des Heils Hilversum Mensen 19 mei, 14:00
Afbeelding
'Als ik thuis was gebleven, had ik nooit zo goed Nederlands leren spreken' Vrijwilligers King Arthur Groep halen er meer uit dan ze van tevoren hadden gedacht Mensen 19 mei, 10:00
Afbeelding
Zorgen bij Gooise burgemeesters over tekort aan agenten in Midden-Nederland Politie 19 mei, 07:30
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief