Afbeelding

Hilversumse kunstenaars pleiten voor eigen expositieruimte

Cultureel

HILVERSUM - Een groep Hilversumse kunstenaars, verenigd in Art Hilversum, wil een eigen expositieruimte. In een petitie aan het college van burgemeester en wethouders pleiten zij nu voor een permanente plek.

Aanleiding voor dit initiatief is de tijdelijke expositieruimte die ART Hilversum afgelopen najaar in de Kerkstraat, op het pleintje bij Lunchroom Van Drimmelen en Boekhandel Voorhoeve, kon gebruiken. In vier wisselexposities konden 35 kunstenaars in groepen van negen hun werk laten zien. 

Maar de periodes waarin ze exposeerden waren heel kort, en werden ook nog eens voortijdig afgesloten door een lockdown. Niet alle bij ART Hilversum aangesloten kunstenaars kwamen aan bod. Desondanks, aldus voorzitter Ineke van de Rotte van ART Hilversum werden de voorstellingen goed bezocht.

Permanente expositieruimte
Vanuit 51 kunstenaars is nu het initiatief gekomen om in een petitie, ondersteund door zo’n 500 bezoekers van de exposities, aan het college te pleiten voor een permanente expositieruimte. Van de Rotte: “Het winkelpandje aan de Kerkstraat van circa vijftig vierkante meter was net groot genoeg om er een gevarieerd samengestelde kunstexpositie in te laten zien. Ook de plek, in het centrum, nabij terrassen, winkels en de druk bezochte boekhandel Voorhoeve, werd ervaren als een prima locatie.”

Uit de krant