Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Opkomst boostervaccinaties in Gooi en Vechtstreek 60 procent

Cultureel

HILVERSUM - Pakweg 60 procent van alle 18-plussers in ‘t Gooi en de Vechtstreek heeft momenteel een boostervaccinatie ontvangen. De Gooise GGD bekijkt nog welke wijken in de regio achterblijven en gaat dan mogelijk die wijken in. 

Inmiddels is duidelijk dat de prikpiek voorbij is, laat GGD woordvoerder Jakolien Schreijenberg weten. “Het werd al rustiger maar twee weken terug hadden we nog behoorlijke aantallen. Nu nemen die aantallen echt af. Er komen zo’n 200 mensen op een dag zonder afspraak naar de vaccinatielocatie.”

Die vaccinatielocatie is de Verlengde Zuiderloswal in Hilversum. Het testen vindt nog altijd plaats in de Emmauskerk in Hilversum, het voormalige Hocrascomplex in Bussum en bij Zwembad de Sijsjesberg. In deze drie locaties samen laten dagelijks 2300 mensen zich testen. De Emmauskerk gaat vrijdag alweer dicht voor de GGD, maar desondanks blijft het aantal van 2300 tests per dag daarna ongewijzigd. 

Immers, de mensen laten zich massaal testen. En dat leidt tot lange wachttijden. Wel is de wachttijd korter dan enkele dagen terug, vertelt Schreijenberg. Zo zat er vrijdag nog gemiddeld 66 uur tussen het maken van een testafspraak en het ontvangen van de uitslag, nu is dat gemiddeld 57 uur. “Mensen kunnen bij het maken van een testafspraak nu vaak de volgende dag terecht.” Ruim de helft van hen ontvangt een positieve testuitslag.

Uit de krant