Werk van Gerard Janssen.
Werk van Gerard Janssen. Foto: ART Hilversum

Vijf beeldend kunstenaars in de Hilversumse Meent houden open huis

Cultureel

HILVERSUM - Kunstliefhebbers komen zondag aan hun trekken in de Hilversumse Meent. Daar is namelijk van 12.00 tot 17.00 uur Kunstzondag; vijf beeldend kunstenaars houden dan open huis. 

Kunstzondag is een initiatief van ART Hilversum. “In het najaar van 2021 waren er twee succesvolle Kunstzondagen in zowel Hilversum-Centrum en in Oost”, aldus voorzitter Ineke van de Rotte. “Nu volgt de Kunstzondag in de Hilversumse Meent. Op drie adressen, dicht bij elkaar, gaan vijf kunstenaars in gesprek met bezoekers.” 

De adressen zijn de Mossenmeent, de Mierenmeent en de Wandelmeent. In de voormalige Meentwerf, aan de Mierenmeent 122, exposeren drie kunstenaars. In de eerste plaats Edith van Eijden met keramiek, daarnaast met Ludek Tikovsky met zijn zogenoemde ‘tikografie-en’ grafiek/tekeningen/fotografie, en Sacha Wendt met designtassen. 

(Tekst gaat verder onder de foto.)


Werk van Loes Koopman. 

Op Mossenmeent 24 exposeert Gerard Janssen zijn schilderijen, en op Wandelmeent 61 opent Loes Koopman haar atelier. Van de Rotte is blij met deze exposanten. “Ze laten zien dat zelfs in zo’n klein gebied als De Meent kunstenaars de mooiste dingen maken. Een kleine atelierroute per wijk geeft je de kans alle kunstenaars te bezoeken.”

De ateliers zijn op 27 maart te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur. Zie voor meer informatie over de kunstzondagen, de website van ART Hilversum; arthilversum.nl.

Uit de krant