Patrick Hopper en de Hilversumse bariton Joost van Tongeren.
Patrick Hopper en de Hilversumse bariton Joost van Tongeren. Foto: Aangeleverd

Hollandse muziekschatten op het Pierre Palla Concertorgel in Muziekcentrum van de Omroep

Cultureel

HILVERSUM - Organist Patrick Hopper en de Hilversumse bariton Joost van Tongeren geven komende vrijdagavond in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum een concert met het Pierre Palla Concertorgel. Dit voormalige AVRO Concertorgel, dat in 2019 weer in gebruik is genomen, kan worden beschouwd als een van de meest veelzijdige instrumenten in Nederland.

Uit de verborgen schat aan bladmuziek in het MCO selecteerden Hopper en Van Tongeren onbekende composities van Nederlandse bodem. Ze spelen vrijdag Park Lane Serenade van Dolf van der Linden en van Dolf Karelsen: Pas op je plaatje (over de fietsbelasting) en We bring a song for everyone. Van Pierre Palla wordt de Euwe Mars uitgevoerd, indertijd een eerbetoon aan de wereldkampioen schaken, Dr. Max Euwe. Van Jack Bulterman wordt een medley van zijn bekendste liedjes gebracht, zoals Weet je nog wel, die avond in de regen en Wie is Loesje?

In oktober 1945 vond een uitzending plaats, verzorgd door twee leden van de in Hilversum gelegerde Canadese strijdmacht: de korporaals Bill Thomson en Edgar Goodaire. Dit programma van verzoeknummers ingezonden door luisteraars wordt gereconstrueerd door zanger Joost van Tongeren, organist Patrick Hopper en Peter Leydekkers, die de rol van omroeper voor zijn rekening neemt. Van Ruud Bos komt de bekende muziek uit Dagboek van een herdershond en Rooie Sien voorbij. Van Rogier van Otterloo speelt Patrick Hopper een selectie uit Soldaat van Oranje.

Het concert is vrijdag om 20.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via pierrepallaconcertorgel.nl. De prijs is 17,50 euro voor volwassenen en 5 euro voor jongeren tussen 13 en 18 jaar. De jeugd tot en met 12 jaar mag gratis naar binnen. Bij de ticketprijs is een drankje na het concert inbegrepen.

Uit de krant