Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

‘Ken uw stad’: derde editie van 035 Kwis

Cultureel

HILVERSUM “Wie maakte de witte medaillons op het oude KRO-gebouw aan de Emmastraat?” of: “Wat is de grap met de stoelen van Dudok waarop het bruidspaar zit in de trouwkamer van het Raadhuis?” Het zijn zomaar wat vragen van de vorige ‘035 Kwis’ in 2019. Over anderhalve week is de volgende - de derde - editie. 

Deze wedstrijd, die plaatsvindt in het weekend van 14 en 15 mei, is een activiteit van Lionsclub Hilversum waarmee fondsen worden geworven voor het goede doel. Dat is het goede doel aangewezen door het winnende team van de 035 Kwis. 

Hierin strijden teams van zes mensen met hun kennis over Hilversum tegen andere teams. De teams moeten niet alleen vragen beantwoorden, maar ook opdrachten en cryptische puzzels oplossen. Deelnemers moeten op pad, maar hebben ook hun computer nodig. Zij hebben 35 uur de tijd om 50 vragen te beantwoorden. Wel kunnen zij hun tijd binnen die 35 uur zelf indelen.

Groot succes
Het advies is daarbij om een divers team, met jong en oud, mannen en vrouwen, sportief of met veel kennis, samen te stellen. Het winnende team heeft de meeste punten vergaard met het beantwoorden van de vragen. De uitslag wordt op 22 mei bekend gemaakt. Voorgaande edities waren een groot succes, meldt de organisatie. “Deelnemende en winnende teams waren zonder uitzondering enthousiast (en soms een beetje gefrustreerd).”

Belangstellenden kunnen zich inschrijven via 035kwis.nl. Op deze website is ook meer informatie te vinden. 

Uit de krant