Jaydon Ordòñez.
Jaydon Ordòñez. Foto: Globe

Jonge Hilversumse pianovirtuoos pakt goud bij Romeins pianoconcours

Cultureel

HILVERSUM - Bij een gerenommeerd pianoconcours in Rome is een van de jongste toptalenten van Nederlandse bodem, Jaydon Ordòñez, in de prijzen gevallen. De jonge Hilversummer won tijdens de Danubia Liszt International Music Competition de eerste prijs met zijn uitvoering van onder meer een sonate van Mozart. 

De 10-jarige Jayden Ordòñez is inmiddels geen onbekende meer in de pianowereld. Hij speelt sinds zijn vijfde en beschikt over een uitzonderlijk talent. Nog geen acht maanden na zijn eerste pianoles deed hij mee aan een groot internationaal concours in Hongarije en hij viel meteen in de prijzen. 

Inmiddels is Jayden door de wol geverfd. Na Hongarije won hij prijzen in onder meer België, Spanje en Italië. Ook was hij te zien met diverse optredens in Nederland, onder meer in de TV Show van Ivo Niehe. Over twee weken kan hij opnieuw schitteren: Jayden komt dan voor Nederland uit op een groot pianoconcours in Kroatië. 

Jayden is zeer gedreven om uiteindelijk, in zijn eigen woorden, ‘de beste pianist ter wereld’ te worden. Hij krijgt hierbij intensieve begeleiding van twee klassiek geschoolde pianisten: Denise Lutgens, docente aan de Hilversumse muziekschool Globe en zelf ervaren als concertpianiste, én Giuliano Adorno, meesterpianist en oprichter van het Orbetello Piano Festival. Met hun professionele begeleiding en vele uren pianostudie krijgt Jayden de kans om zijn muzikale talent optimaal te ontplooien. 

Meer informatie staat op www.jaydenordonez.nl.

Uit de krant