Afbeelding
Foto's: Fit by Rox

Talenten Hilversumse danssportstudio Fit by Rox Europees kampioen

Cultureel

HILVERSUM - Bij de Hilversumse danssportstudio Fit by Rox kan de vlag uit. Het zogenoemde Backslide Hiphop team onder de 18 jaar is zondag namelijk Europees kampioen geworden. Daarnaast pakte het Divine Streetdance team 9-12 de Nederlandse titel.

Eigenaar Roxanne Cools van de dansschool aan het Achterom is helemaal door het dolle heen. “De teams hebben er kei- en keihard voor gewerkt. Beide teams zijn megablij en hun families natuurlijk ook. Dit is wel echt heel gaaf hoor.”

Het team van Backslide Hiphop won de afgelopen periode bij verschillende wedstrijden steeds de beste en mocht om die reden afgelopen weekend afreizen naar het Duitse Kalkar, waar het EK (georganiseerd door UDO) plaatsvond. Bij de kwalificatie van vrijdag wisten de meiden zich direct te kwalificeren voor de hoofdfinale, die zondag eveneens winnend werd afgesloten. “De meiden hebben ook enorm veel dingen er omheen gedaan”, vertelt Cools. “Wij betaalden de deelname voor de wedstrijden, maar daarnaast hebben de meiden zelf via een crowdfunding geld ingezameld voor alle overige kosten.”

Goede vibe
Het team, getraind door Nadine Keuter, nam de afgelopen periode steeds deel aan de wedstrijden met dezelfde choreografie. Deze werd naar aanleiding van opmerkingen door de jury wel hier en daar aangepast, maar de basis bleef staan. “Er is gewoon een heel goede vibe en dynamiek”, verklaart Cools het cucces. “De faciliteiten zijn ook heel goed en wij zijn kritisch in wie wij aannemen als dansdocent. Maar het zijn de leerlingen die het doen. Het is echt een team.”

(Tekst gaat verder onder de foto.)


Behalve het Europese succes was er dit weekend ook een Nederlandse titel. In Noordwijk wonnen de meiden van Divine, getraind door Jenny Dasouza, de Nederlandse titel bij dansorganisatie ‘We know you can dance’. “Dat is echt een beestengroep”, vindt Cools, “echt zulke talenten. Zij hebben ook steeds gewonnen. Stel dat zij een keer tweede zouden worden, is dat haast afgaan. Terwijl dat natuurlijk niet zo is. En gisteren bij de grote finale werden zij ook eerste.”


Uit de krant