Afbeelding

Presentator Kefah Allush te gast bij LAB Mediaplein op de Kerkbrink

Cultureel

HILVERSUM - De presentator van het televisieprogramma De Kist, Kefah Allush, is komende zaterdag te gast bij LAB Mediaplein. Dit keer in de muziektent op de Kerkbrink. Alle Hilversummers zijn welkom om deze mediamaker te ontmoeten.

Kefah Allush is auteur, mediaproducent en een presentator. In het programma De Kist praat hij met bekende Nederlanders over de dood, de zin van het leven en de mogelijkheid van een leven na de dood. Interviewer Astrid de Jong vraagt Kefah Allush komende zaterdag tussen 13.00 en 14.00 uur het hemd van het lijf over zijn werk in de media.

De dood is tevens een thema van de tentoonstelling die nu in Museum Hilversum is te zien. Zes (inter)nationale fotografen laten in ‘Scherpstellen op het einde’ zien dat doodgaan bij het leven hoort. Het toont verhalen over de schoonheid van de vergankelijkheid, behoefte aan controle over het einde, afscheid nemen, herdenken en de gevolgen voor de achterblijvers. “Het brengt de dood in religieus-filosofisch oogpunt als een open einde”, aldus curator Marc Prüst. “Want of je nu gelovig bent of niet, we zijn onwetend over wat er komen gaat.”

Uit de krant