Afbeelding

Amerikaanse grootmeester bespeelt Pierre Palla Concertorgel

Cultureel

HILVERSUM - Niemand minder dan maestro Hector Olivera uit Amerika komt naar Nederland voor een concerttour. Tijdens deze tour bespeelt hij op zaterdag 16 juli om 15.30 uur ook het indrukwekkende Pierre Palla Concertorgel in Studio 1 van het Muziekcentrum van de Omroep.

De in Buenos Aires geboren Olivera werd al op 5-jarige leeftijd benoemd tot organist van een plaatselijke kerk. Op 9-jarige leeftijd speelde hij met het Buenos Aires Symphony Orchestra. Vele concerten in Latijns-Amerika volgden, ook voor radio en televisie.

In 1965 verhuisde hij dankzij een studiebeurs voor New York’s fameuse Juilliard School of Music naar de Verenigde Staten. Drie jaar later won hij de ‘National Improvisation Contest’ van de American Guild of Organists. Dat was de start van zijn internationale carrière, met optredens in prestigieuze zalen als Carnegie Hall, Royal Albert Hall, Walt Disney Concert Hall, Shenzhen Concert Hall in China, maar ook in de Notre Dame in Parijs. 

Olivera beheerst alle stijlen: klassiek, orkestmuziek, pop- en filmmuziek, religieuze en hedendaagse muziek. Zijn optreden op het Pierre Palla Concertorgel is een buitenkans: op dit concertorgel klinkt alles, welk repertoire en in welke stijl dan ook, even goed. 

De klankmogelijkheden van het orgel in Studio 1, van fluisterzachte strijkers, via stoere fluiten, hobo’s en klarinetten tot aan krachtige trompetten en bazuinen, met een heuse orkestbezetting aan slagwerk en effecten, bieden Olivera ongekende kansen.

Tickets kosten 20 euro voor volwassenen, 10 euro voor jongeren tot 18 jaar en kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Bij de ticketprijs is een pauzedrankje inbegrepen. Tickets bestellen kan via pierrepallaconcertorgel.nl.

Uit de krant