De Kerkbrink is één van de locaties.
De Kerkbrink is één van de locaties. Foto: Bastiaan Miché

Nieuw festival OPEN035 als ‘hernieuwde kennismaking tussen Hilversummers en culturele instellingen’

Cultureel

HILVERSUM - Van kunstroute tot games ontwikkelen en van optredens tot rollerdisco. Cultureel Hilversum laat zich tijdens het nieuwe festival OPEN035 van zijn beste kant zien. Er zijn vele activiteiten voor jong en oud.

Deze festivaldag op zaterdag 27 augustus vormt de aftrap van de gelijknamige samenwerking tussen Hilversumse culturele instellingen en de wijken om kunst en cultuur toegankelijker te maken voor Hilversummers. Tijdens de coronacrisis moesten veel poppodia, musea, bibliotheken, kunst- en muziekverenigingen hun deuren sluiten. Het nieuwe festival moet een hernieuwde kennismaking tussen Hilversummers en culturele instellingen in gang zetten en hen inspireren tot bijzondere samenwerkingen, is de gedachte.

Festival OPEN035 op 27 augustus vindt plaats op verschillende locaties in het centrum, waaronder Dudokpark, de Gooische Brink en de Kerkbrink. Het programma van OPEN035 zal de komende tijd steeds meer prijs worden gegeven en omvat onder andere concerten, films, workshops, een speciale kunstroute, rollerdisco, retro radio, pop-up stores, wijksafari’s vol bijzondere bewonersverhalen, games en nog veel meer.

Gezamenlijk activiteiten
OPEN035 wil niet alleen tijdens de festivaldag laten zien wat voor moois Hilversum heeft te bieden, maar ook daarna blijven inspireren tot een nieuw cultureel aanbod waarin Hilversummers bovendien zelf een rol kunnen spelen. Daarom brengt OPEN035 culturele instellingen, zoals De Vorstin, Dudok Architectuur Centrum, de bibliotheek, Museum Hilversum en het Filmtheater, én wijkbewoners bij elkaar om gezamenlijk activiteiten en projecten te ontwikkelen op diverse locaties in het stadscentrum. 

Deze locaties worden daartoe tijdelijk omgebouwd tot ‘huiskamers van de wijken’. Hiervoor is OPEN035 niet alleen op zoek naar leegstaande (winkel)panden, maar ook naar wijkbewoners die interesse hebben om hieraan deel te nemen. Geïnteresseerden kunnen hiervoor contact opnemen via Hilversummers.nl of mailen naar meedoen@hilversummers.nl

Uit de krant