Pleintje Kunst in 2020.
Pleintje Kunst in 2020. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Kleintje Kunst in Hilversum is de gehele zomer weer Pleintje Kunst

Cultureel

HILVERSUM - Enigszins uit nood geboren maar de afgelopen twee jaar toch zeer succesvol: Pleintje Kunst, buiten bij het kleine theater Kleintje Kunst aan de Kolhornseweg in Hilversum-Zuid.

Vanwege corona konden veel voorstellingen in 2020 en 2021 niet doorgaan of - vanwege de anderhalvemeterregel - alleen met veel minder publiek. Voor directeur Eugène Mennen van Kleintje Kunst reden om voor de zomermaanden toen buiten een podiumpje neer te zetten en wat stoelen voor het publiek. Pleintje Kunst, ook doordat mensen eindelijk weer ergens naartoe konden, werd vervolgens een groot succes.

Ook nu er geen coronamaatregelen meer zijn, gaat Pleintje Kunst deze zomer door. Komende zondag is de eerste ‘aflevering’ met het Digna Janssen (zang, piano) en Johan Smeets (gitaar, dobro, percussie, zang). Zij vormen het singer-songwriterduo onder de naam ‘Jodymoon’. Deze band won de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland (winnaar 2008) en trad op in onder meer Canada, Spanje, Engeland, Duitsland en Italië. 

Later deze maand is er nog cabaret met op 17 juli Astrid Cattel en 31 juli Roel C. Verburg. Ook in de maand augustus zijn er op enkele zondagen voorstellingen. Deze beginnen standaard om 14.30 uur. Kijk voor meer informatie en tickets op https://www.theaterkleintjekunst.nl.

Uit de krant