Afbeelding
Foto: MajankaFotografie

Heerlijke ‘filmmarathon’ Marjoleins Dance Studio in Theater Gooiland

Cultureel

HILVERSUM - Klassiek ballet, hiphop, streetdance, jazzdance, moderne dans, zang en toneel. Het kwam allemaal voorbij tijdens Marjolijns Movie Night, de zeventiende voorstelling van Marjoleins Dance Studio, afgelopen weekend in Theater Gooiland.

Alle leerlingen van de in 1984 opgerichte dansstudio, gevestigd aan de Melis Stokelaan (naast Bethlehemkerk) in Hilversum, toonden zowel zaterdag als zondag aan een volle zaal hun danstalent. Voor de gasten waren de blockbusters van de afgelopen decennia geselecteerd. Het leidde tot een heerlijke filmmarathon waarin bekende titels de revue passeerden. 

Het was eigenlijk voor het eerst dat de leerlingen sinds corona weer écht op het podium stonden. Begin februari, vlak voor de crisis dus,was er nog de show Eurodancefestival in Theater Gooiland. Enkele weken later moest de dansschool dicht vanwege corona. “Met veel enthousiasme en plezier zijn wij docenten toen gestart met het maken van dansfilmpjes voor de leerlingen. We wilden de leerlingen natuurlijk toch een les of lesmateriaal geven”, aldus eigenaresse Marjolein van Haren. “We hadden veel lol tijdens de opnames en gingen ervan uit dat na twee of drie weken alles weer normaal zou zijn.” 

Het liep allemaal anders. Veel lessen via zoom, buiten op de stoep, op het grasveldje of verplaatst naar het weekend. “Danslessen zijn het prettigst binnen in een studio met spiegels”, vervolgt Van Haren. “Het alternatief dat in twee jaar corona geboden werd was niet ideaal. Ik ben daarom zo blij en dankbaar dat veel leerlingen en hun ouders hebben volgehouden en trouw zijn gebleven aan de studio. Dat zij zich samen met ons door deze moeilijke periode hebben geworsteld en gedanst. En dat we hier nu samen weer in het theater hebben kunnen genieten van prachtige shows.” 

Uit de krant