Het kunstwerk gemaakt door de leerlingen onder begeleiding van Betsy Pullen.
Het kunstwerk gemaakt door de leerlingen onder begeleiding van Betsy Pullen. Foto: Aangeleverd

Vondelschool sluit schooljaar met indrukwekkend kunstwerk af

Cultureel

HILVERSUM - Ter afsluiting van een fijn schooljaar is er een mooi kunstwerk onthuld op de Vondelschool. Het kunstwerk is gemaakt door de leerlingen onder begeleiding van kunstenares Betsy Pullen en haar dochter Lotte Koopman. 

De inspiratie voor dit kunstwerk is het logo van de Vondelschool. Kunstenaar en beeldend docent Betsy zag een zee in de achtergrond en moest gelijk aan de gedichten van de Vondel over de zee denken. Om alle leerlingen te betrekken, kwam het idee van eilanden in de zee tot stand. 

De leerlingen mochten zelf de vorm van het eiland bedenken en ook uit hoeveel lagen het opgebouwd werd. Alle eilanden zijn met een figuurzaag gezaagd en beschilderd met drie kleuren acrylverf, in de kleuren van het logo. De eilanden van groep 8 bevinden zich linksboven. Zij maken zich los op weg naar nieuwe avonturen. De zin rechts in de hoek van de zee, is bedacht door Veere uit groep 8. Het is geïnspireerd op een gedicht van Vondelschool: ‘Aan de Leeuw van Holland’. Het kunstwerk is aangeboden door de Ouderraad van de Vondelschool.

Zie hier de making off: https://youtu.be/bsAxF86EapA

Uit de krant