Afbeelding
Foto: Jorrit Lousberg

Programma bekend: Hilversum ‘een dag op zijn kop’ tijdens festival OPEN035

Cultureel

HILVERSUM - Een film op het Marktplein, gamen op straat en een muziekspeeltuin tot een opera voor kinderen, retro radio en rollerdisco. En zelfs het raadhuis wordt tijdens OPEN035 op zaterdag 27 augustus (figuurlijk dan) in vuur en vlam gezet.

De organisatie van het eendaagse festival heeft het programma voor de laatste zaterdag van deze maand bekend gemaakt. OPEN035 vindt plaats op verschillende locaties verspreid over Hilversum. Zo zijn er activiteiten in de bibliotheek en de kunstuitleen, in de Vorstin, op de Gooische Brink, de Morgenster Kerk, de Groest, Dudokpark, de Kerkstraat én komt er een podium te staan op de Kerkbrink. 

Daarnaast zijn er activiteiten waarbij deelnemers op avontuur gaan door de stad, zoals een begeleide wandeling die mensen langs kunst op straat brengt en een wijksafari waarbij men achter op een scooter stapt en diverse wijken te zien krijgt door de ogen van Hilversumse jongeren. “Met al deze -gratis toegankelijke- activiteiten laat cultureel Hilversum zich dan ook van zijn beste kant zien en zet het de stad voor één dag op zijn kop”, aldus de organisatie.

Living Library
OPEN035 begint op zaterdag 27 augustus al ‘s ochtends om 10.30 uur en gaat door tot middernacht, waarbij er de hele dag door van alles is te beleven voor jong en oud. Zo treden singer-songwriters op tijdens Music around the Fireplace, is er een openluchtbioscoop waar de populaire Queen-film Bohemian Rhapsody wordt vertoond en kunnen mensen in de Living Library geen boek maar een mens lenen.

Ook treden dichters op tijdens Out Spoken, is er een heuse fanfare waar ieder -ook zonder ervaring- zelf aan mee kan doen, is er de levensgrote flipperkast op de Kerkbrink en geeft festival Wonderfeel drie muziekvoorstellingen. OPEN035 eindigt op Dudokpark, waar het raadhuis letterlijk tot leven komt dankzij spectaculaire lichtkunst en livemuziek terwijl ondertussen het verhaal van Hilversum wordt verteld. 

Blijven inspireren
OPEN035 wil niet alleen tijdens de festivaldag op 27 augustus laten zien wat voor moois Hilversum heeft te bieden, maar ook daarna blijven inspireren tot een nieuw cultureel aanbod waarin Hilversummers bovendien zelf een rol kunnen spelen. Daarom brengt OPEN035 culturele instellingen, zoals De Vorstin, Dudok Architectuur Centrum, de bibliotheek, museum Hilversum en het Filmtheater, én wijkbewoners bij elkaar om gezamenlijk activiteiten en projecten te ontwikkelen op diverse locaties in het stadscentrum.

Deze locaties worden daartoe tijdelijk omgebouwd tot ‘huiskamers van de wijken’. Hiervoor is OPEN035 niet alleen op zoek naar leegstaande (winkel)panden, maar ook naar wijkbewoners die interesse hebben om hieraan deel te nemen. Geïnteresseerden kunnen hiervoor contact opnemen via Hilversummers.nl of mailen naar meedoen@hilversummers.nl.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Coördinator vreest dit najaar voor forse cliëntentoename Ook bij Gooise Voedselbank geen sprake van zomerdip Mensen 12 aug, 11:30
Afbeelding
Orgelconcert in St. Vituskerk door Sander van den Houten Cultureel 12 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
'Nu trekt dit publiek altijd naar Amsterdam en Utrecht en dat is niet nodig' Jonge groep dj’s willen onder de naam Filtrum techno naar Hilversum halen Cultureel 11 aug, 17:00
Logo
Afbeelding
Invloed corona merkbaar in cijfers geregistreerde misdrijven Meer woninginbraken, maar minder jeugdoverlast en huiselijk geweld in Wijdemeren Politie 11 aug, 16:00
Afbeelding
Automobiliste botst tegen boom en belandt in ‘s-Gravelandsevaart 112 11 aug, 10:00
Afbeelding
Onderdompelen in de natuur tijdens Shinrin-yoku wandeling in Pinetum Natuur en Milieu 11 aug, 09:30
Afbeelding
Het heidehaantje Column GNR 11 aug, 08:03
Afbeelding
Wie wordt de Gooi en Omstreken ‘Buur van het Jaar’ 2022? Buurt / wijk 10 aug, 17:20
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief