Bij het filmtheater zelf zijn begin september drie exclusieve voorpremières te zien.
Bij het filmtheater zelf zijn begin september drie exclusieve voorpremières te zien. Archieffoto: Bastiaan Miché

Meerdere openluchtfilms - en exclusieve voorpremières - te zien in Hilversum

Cultureel

HILVERSUM - Genieten van een goede film én van warme zomeravonden? Filmtheater Hilversum toont drie weken achter elkaar meerdere openluchtfilms. 

Eerder kondigde de Gooi en Eembode de openluchtvertoning in het Dudokpark aan. Op zaterdag 20 augustus is de film ‘Licorice Pizza’ te zien: een zomers liefdesverhaal dat zich afspeelt in de jaren 70. Om 20.00 uur start een muzikaal voorprogramma, verzorgd door de Vorstin, en om 21.30 uur (dan is het donker genoeg) start de film. 

Een week later, op 27 augustus, vindt OPEN035 plaats: het eerste culturele festival waarbij Hilversumse instellingen gratis activiteiten aanbieden. Om 21.30 uur presenteert het filmtheater daarom een openluchtvoorstelling van ‘Bohemian Rhapsody’ op het Marktplein. De film is een ode aan Queen, hun muziek en zanger Freddie Mercury. Net als bij de andere activiteiten van OPEN035 is de toegang gratis.

Film by Night
Tijdens Film by Night presenteert het filmtheater drie exclusieve voorpremières van titels die later dit jaar verschijnen. Deze openluchtvoorstellingen vinden plaats op het Herenplein, voor de deur van Filmtheater Hilversum. Op 1, 2 en 3 september worden ‘Entre Deux Mondes’, ‘Boiling Point’ en ‘Corsage’ vertoond.

De toegangsprijs van 12,50 euro is inclusief een welkomstdrankje. Belangstellenden kunnen ook gebruik maken van hun Cineville-pas. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.filmtheaterhilversum.nl.

Uit de krant