Arie Vuyk.
Arie Vuyk.

‘Hamsteren’ met Arie Vuyk buiten bij Theater Kleintje Kunst

Cultureel

HILVERSUM - De verschillende voorstellingen deze zomer buiten bij Kleintje Kunst - onder de noemer Pleintje Kunst - worden goed bezocht. Komende zondag treedt Arie Vuyk op bij het theater in Hilversum-Zuid. 

“De lach van herkenning rolt door de zaal” of “een evenwichtige voorstelling gebracht door een onbevreesd artiest”. Dat schreven onlangs Trouw en het Algemeen Dagblad over de voorstelling van de Rotterdamse cabaretier. 

Bij Pleintje Kunst speelt hij zondag de voorstelling Hamsteren. “Hij gaat aan de slag met hoog sensitiviteit, een botte Rotterdammer, optreden in New York, en tussendoor legt hij het heelal onder de microscoop. Of erbovenop, dat kan ook”, aldus directeur Eugène Mennen van Kleintje Kunst. “Sommige mensen zeggen meteen wat in ze opkomt. Anderen denken eerst na. Arie Vuyk is anders want hij denkt hardop, zodat u een avond dubbel ligt van het lachen.”

Het initiatief voor Pleintje Kunst ontstond in de zomer van 2020 toen er vanwege corona binnen niks kon en Mennen daarom maar naar buiten uitweek. Het bleek een schot in de roos en dus kon vorig jaar een vervolg niet uitblijven. Ook nu alle coronamaatregelen niet meer gelden, gaat Pleintje Kunst door.

Franse feestmiddag
Zo waren er deze zomer al optredens van Roel C. Verburg en afgelopen zondag nog Philippe Elan, de charmante zanger met z’n warme stem en humorvolle anekdotes. De meer dan zestig dappere bezoekers die de hitte trotseerden, beleefden een fantastische Franse feestmiddag, aldus Mennen. “Zéééér enthousiast publiek, waarvan vele nieuwe gezichten. Bij de entree werd iedereen voorzien van een flesje water en een grote tent op het plein zorgde, onder de toch al schaduwrijke bomen, voor de nodige koelte. Bleef warm natuurlijk, maar draagbaar.”

De zes afzeggers hebben volgens de goedlachse directeur veel gemist. “De enige kleine verstoringen werden veroorzaakt door de spontaan uit de bomen vallende eikels. Die moet je in je leven sowieso vermijden natuurlijk.”

Theater Kleintje Kunst is gevestigd aan de Kolhornsweg 9 in Hilversum. De voorstelling van zondag begint om 14.30 uur. Reserveren moet en kan via theaterkk@gmail.com. De entree is 18 euro. 

Uit de krant