Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Rollerdisco in Gooische Brink terug tijdens Dutch Media Week

Kunst & Cultuur

HILVERSUM - Wegens het grote succes van de Rollerdisco tijdens festival OPEN035, krijgt deze publiekstrekker tijdens de Dutch Media Week Xperience Days een vervolg. Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober kan iedereen in de Gooische Brink weer naar hartenlust rollerskaten op discohits uit de Retro Radio studio van Beeld & Geluid.

De Retro Radio studio, een topstuk uit de collectie van Beeld & Geluid, is de originele radiostudio waar van 1975 tot 1986 alle Hilversum 3-radioprogramma’s werden gemaakt. Tijdens Dutch Media Week wordt deze tijdelijk geëxposeerd in winkelcentrum de Gooische Brink en zendt 192 Radio onder leiding van Ad Bouman van maandag tot en met vrijdag van 15.00 tot 18.00 uur live uit vanuit deze studio. 

Gasten die week zijn onder meer Tineke de Nooij, Erik de Zwart, Paul van der Lugt, Jan van Veen en Gerard Ekdom. Tijdens de Xperience Days op zaterdag 8 en zondag 9 oktober klinken er niets dan discohits uit de Retro Radio studio en kunnen mensen een paar rolschaatsen onderbinden om mee te dansen op de muziek van The Weather Girls, Chic, Gloria Gaynor en de Bee Gees. Tijdens de Rollerdisco zijn gratis rolschaatsen beschikbaar.

Naast Retro Radio en de Rollerdisco kunnen belangstellenden tijdens Dutch Media Week in de Gooische Brink ook dagelijks de Maker Space bezoeken waar twee kunstenaars, samen met bezoekers, experimenteren met het maken van visuele verhalen vol geschiedenis en verrassende druktechnieken. 

Op donderdag 7 oktober is er een levendige presentatie over digitale nalatenschap, waarin emotie en humor elkaar afwisselen. Kinderen kunnen bij de Avatar Monstergame hun zelfgetekende creaties tot leven laten komen in een heuse game, de mogelijkheden ervaren van een green screen of onder begeleiding zogenaamde telefoonbedjes maken. Kijk voor het volledige programma op www.dutchmediaweek.nl.

Uit de krant