Alex Kemman licht zijn werk toe aan bezoekers.
Alex Kemman licht zijn werk toe aan bezoekers. Foto's: Margot Brakel Fotografie

Fototentoonstelling toont schoonheid van Hilversum en haar inwoners

Cultureel

Museum Hilversum en Stichting De Zilveren Camera slaan de handen ineen om de onderzoeksfotojournalistiek een warm hart toe te dragen en te stimuleren in deze onzekere tijden. In de fototentoonstelling ‘De achterkant van Hilversum’ is het onderzoekswerk van drie fotografen te zien.  

In samenwerking met Museum Hilversum riep Stichting De Zilveren Camera fotografen op, om hun beeld te laten zien bij ‘het verborgen of zichtbare sociale kapitaal van de stad Hilversum en haar inwoners’. Uit de inzendingen koos de jury - Vincent Mentzel (fotograaf), Annabel Oosteweeghel (fotograaf) en Eva de Vos (chef foto Parool) - het werk van drie fotografen: Nilla Berretty, Saskia van den Boom en Alex Kemman. Hun foto’s zijn nu in het museum te zien. Donderdagavond al verrichte cultuurwethouder Arno Scheepers de officiële opening. 

(Tekst gaat verder onder de foto.)


Wethouder Arno Scheepers doet opening. 

Nilla Berretty – van Loenen volgde tien weken lang Ed Bakker, als vrijwilliger al zeven jaar beheerder van Wijkcentrum de Geus. Hij is de spreekbuis van de buurt. Samen steunen de buurtbewoners verschillende goede doelen. Al dit werk brengt bij hem ‘een lach op zijn gezicht’. Berretty brengt hiermee een ode aan de vrijwilligers die zich tomeloos inzetten. 

(Tekst gaat verder onder de foto.)


Nilla Berretty met Ed Bakker.

Saskia van den Boom fotografeerde vijftig Hilversumse ontmoetingen. De spontane ontmoetingen vonden op straat plaats. Mensen van alle leeftijden en afkomsten, die zichzelf zijn en daarmee kwetsbaar en krachtig tegelijkertijd. Met ieder hun eigen verhaal. Wat maakt je gelukkig? Wat heeft je gevormd? Waar voel je je thuis en wat is je wens voor de toekomst? Door al deze ontmoetingen ontdekken we de schoonheid van de inwoners.

(Tekst gaat verder onder de foto.)


Saskia van den Boom bij eigen werk (50 kleine foto’s).

Alex Kemman onderzocht de eco-corridors in de gemeente Hilversum. Voor dassen en andere wilde dieren vormen de wegen en bouwsels van mensen meestal een probleem. Kemman onderzocht deze eco-corridors en daarbij ook de natuurlijke verbindingen tussen natuur en stedelijk gebied. Eco-corridors zijn een belangrijk thema in de EU, als onderdeel van de biodiversiteitsstrategie 2030.


Saskia van den Boom, Alex Kemman, Nilla Berretty. 


Uit de krant