Werk van Claudia de Vos.
Werk van Claudia de Vos. Foto: ART Hilversum

Nieuwe expositie ART Hilversum vol geuren, beweging en duurzaamheid

Cultureel

HILVERSUM - De nieuwe expositie in de Galerie van ART Hilversum geurt, borrelt, kraakt en beweegt. Het zijn namelijk niet alleen schilderijen die er te zien zijn, maar er is ook geurkunst, en er zijn bewegende installaties. 

De expositie heeft als thema ‘Oneindig Natuurlijk’ met veel elementen van natuur en duurzaamheid en is tot eind oktober te zien in het pand aan de Kerkstraat 92; open van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Zes Hilversumse kunstenaars exposeren tot eind oktober. De ‘geurkunst’ van Claudia de Vos is uniek. Haar schilderijen en textielkunstwerken zijn niet alleen mooi om te zien, er is ook een geur aan die ze zelf ontworpen heeft. Geurkunst dus.

Ook de installaties van Ernest Laeven zijn bijzonder. Van oude metalen en onderdelen, verzameld uit afval, maakt hij bewegende installaties en borrelende en krakende installaties. Opvallend zijn verder de houten beelden van Dick Sierksma. Voor een deel heeft hij gebruik gemaakt van duizenden jaren oud hout, dat tevoorschijn is gekomen door verdroging van weidegebieden.

(Tekst gaat verder onder de foto.)


Werk van Dirk Sierksma. 

De schilderijen van Elganan Jelsma en Arnoud Zegveld zijn vrijwel geheel gemaakt van afvalmateriaal. Soms gaat het om partijen afgekeurde legerkleding (Jelsma), soms om verfresten die op de kop getikt zijn (Zegveld). De schilderijen van Loes Koopman tenslotte vullen de tentoonstelling mooi aan. Wat de kunstenaars met elkaar gemeen hebben, is hun streven naar duurzaamheid, en daar in hun kunst uiting aan willen geven.

(Tekst gaat verder onder de foto.)


Werk van Elagan Jelsma.

Zondagmiddag 
Elke zondagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur verzorgt één van de kunstenaars een presentatie. Komende zondag is het Claudia de Vos, die meer zal vertellen over de werking van natuurlijke geuren op de geest (geurpsychologie) en hoe zij die geuren in haar kunst toepast. Toegang gratis, aanmelden niet nodig.

Uit de krant

Voorproefje Gooi en Eembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief