Maxim Nieuwenhuis, Nikolai Volski, Keshav Krishnan en Jayden Ordon~ez.
Maxim Nieuwenhuis, Nikolai Volski, Keshav Krishnan en Jayden Ordon~ez. Foto: Globe

Globe-leerlingen opnieuw in de prijzen op pianoconcours in Hongarije

Cultureel

HILVERSUM - Voor de derde keer op rij is een aantal leerlingen van muziekschool Globe uit Hilversum in de prijzen gevallen tijdens een muziekconcours in Boedapest; de Danubia Talents International Music Competition. 

Onder begeleiding van pianodocente Denise Lutgens gingen Nikolai Volski, Keshav Krishnan, Jayden Ordoñez en Maxim Nieuwenhuis een krachtmeting aan met jonge pianotalenten van over de hele wereld. En met succes. Naast een eerste prijs voor Keshav Krishnan (foto hieronder) sleepten de andere Nederlandse deelnemers een tweede prijs en eervolle vermeldingen in de wacht; zowel in solospel als piano voor vier handen.

Wat de kinderen gemeen hebben, is hun bijzondere aanleg voor muziek. Keshav Krishnan (10) debuteerde eerder dit jaar op Jurica Murai in Kroatië waar hij ook een eerste prijs won. Nikolai Volski viel eerder op door zijn optreden op onder meer het Orbetello-concours in Italië. Ook Jayden Ordoñez en Maxim Nieuwenhuis zijn inmiddels geen onbekenden meer in het pianocircuit. Eerder wonnen zij prijzen op een pianoconcours in Vác (Hongarije) en speelden ze op de verjaardag van Mark Rutte.

(Tekst gaat verder onder de foto.)


Keshav Krishnan.

Danubia Talents International Music Competition is een jaarlijks terugkerend muziekconcours in Hongarije. Talenten van over de hele wereld gaan de strijd met elkaar aan in verschillende categorieën instrumenten en diverse leeftijdsgroepen. 

Volgens docente en begeleider Denise Lutgens - zelf een ervaren concertpianiste - een uitgelezen kans om het muzikale talent van de vier Nederlandse kinderen tot ontwikkeling te brengen. “Deelname aan een internationaal pianoconcours biedt getalenteerde kinderen extra uitdaging om hun pianospel nog verder te ontwikkelen”, aldus Lutgens. “Ik ben supertrots op het behaalde resultaat.”

Uit de krant