Afbeelding

Kunst met theedoeken wegens succes verlengd

Cultureel

HILVERSUM - De tentoonstelling 'INSLAG' in het Dresselhuyspaviljoen op Landgoed Zonnestraal te Hilversum is wegens succes verlengd.

Tot en met 2 mei is de combinatie van hedendaagse kunst, ambacht, cultuurhistorie en architectuur van Hilversumse kunstenaars nog te zien.

Versleten
De kunstenaars hebben zich laten inspireren door een versleten, geweven, geblokte keukendoek. Iedere kunstenaar heeft in het paviljoen een eigen 'kamertje', een ruimte van 3 x 3 meter, waar ze naast het speciaal gemaakte kunstwerk ook nog ander werk van zichzelf laten zien. Het levert een gevarieerde tentoonstelling op.

Blinddoek
Zo maakte de fotograaf Eva Kasbergen een foto van zichzelf met de theedoek als blinddoek terwijl zij koekhapt naar ontbijtkoek in een boom. Claudia Gianotten maakte vrolijke collages van een gedekte tafel en bloemstillevens. Andere deelnemende kunstenaars zijn: Eddy Geerlings, Elganan Jelsma, Marianne Kemp, Romanina Mandricardo, Rob Schultheiss, Inger Vonkeman, Wilma van Weijen, Sacha Wendt en Hanke Wiegand.

De tentoonstelling is nog te zien tot 2 mei, open van 12.00 - 17.00 uur, Loosdrechtse Bos 19, Hilversum.

Uit de krant