Carmen Verheul: "Ik moet me wel een beetje afsluiten, maar de energie van de mensen is fantastisch." (foto Anouk Kantelberg)
Carmen Verheul: "Ik moet me wel een beetje afsluiten, maar de energie van de mensen is fantastisch." (foto Anouk Kantelberg)

Werken in het radiocircus Top2000

  Cultureel

HILVERSUM - In Hilversum is de uitzending van de Top2000 tot een attractie verworden. Meer dan 25.000 mensen uit heel het land komen langs in Beeld en Geluid om een stukje uitzending mee te kijken, een record. Op oudjaarsdag is de finale. Hoe beleven presentator Stefan Stasse en nieuwslezer Carmen Verheul dit radiocircus?

Even snel drie vragen, want jullie moeten zo de uitzending weer in.

1. Kun je je werk nog een beetje doen, met al die pottenkijkers?
Stefan:
"Als ik de piste binnenstap, dan heb ik wel even het gevoel van: kon ik maar een muts over mijn hoofd zetten. Ik heb een vast ritueel. Een glas rode wijn, mijn jas over de monitor (zodat ik mijzelf niet zie) en dan haal ik diep adem... Je moet er veel energie instoppen, maar je krijgt er ook heel veel energie van terug. Ik hoef maar met mijn vinger te bewegen en het hele café beweegt mee. Dat is geweldig." 
Carmen: "Nou, soms moet ik me wel een beetje afsluiten voor alles wat er om me heen gebeurt. Het vraagt zeker wat meer concentratie. Vooral als er heel veel mensen voor het raam staan en er allemaal camera's op je gericht zijn. Maar de energie van de mensen is fantastisch. Er hangt een heel positieve sfeer in het café. En dat voel je. En ik hoor nu ook hoe mensen reageren op het nieuws. Toen ik las dat George Michael was overleden hoorde je een "aaaaah" door de zaal gaan. Toen ik las over een tikfout op een website waardoor mensen geen 7,50 korting kregen, maar per ongeluk 75 euro, hoorde je de mensen lachen. Heel leuk."

2. Wat is toch het geheim van de Top2000?
Stefan: "
We hebben een oerbehoefte om samen dingen te doen. We willen onze gevoelens delen en dan is die muziek daar een ideaal middel voor."
Carmen: "Hans Schiffers zei eens: de Top 2000 is heel persoonlijk en zeer sociaal tegelijk. Helemaal mee eens. Dat is de kracht van dit muziekevenement."

3. Wat is jouw nummer 1?
Stefan: "Och.... Ik zeg dan altijd For No One van The Beatles. Maar er zijn zovéél mooie liedjes. En toch kom ik steeds weer uit op dat ene nummer: For No One. Dat blijf ik het aller- allermooiste vinden."
Carmen: "Mijn nummer 1 is ieder jaar een andere. Mijn grote muziekheld Adam Lambert heeft dit jaar de Top 2000 helaas niet gehaald. Daarom ga ik nu voor Jonathan Jeremiah met Happiness. Hij trad een keer live op bij Gerard Ekdom en daar was ik erg van onder de indruk. En worden we niet allemaal 'happy' van de Top 2000? Ik wel."

Stefan Stasse: "We willen onze gevoelens delen en dan is die muziek daar een ideaal middel voor." (NPO)


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten