Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Beeld en Geluid start met zondagochtend colleges

  Cultureel

HILVERSUM - Beeld en Geluid begint 2017 met een nieuw initiatief. Eén keer per maand programmeert het museum een zondagochtend college. De eerste is zondag 15 januari. Dan leren Joost Timp en Bas Achterberg vijftigplussers hoe zij moeten vloggen.

Het Hilversumse museum introduceert in het nieuwe jaar een compleet nieuwe reeks lezingen over onderwerpen uit het archief en het museum. In deze zondagochtend colleges behandelen experts een specifiek onderwerp. Dat kan gaan over een bepaalde collectie zoals het amateurfilimarchief of het werk van Van Kooten en De Bie. Maar het kan ook aanhaken bij de actualiteit of tentoonstelling die in Beeld en Geluid te zien is. In dit laatste geval slaat het vloggen voor vijftigplussers goed op de expositie 'Let's YouTube'.

Levenservaring
Vloggen is hot momenteel, maar is het wel zo nieuw? Achterberg, specialist mediahistorie bij Beeld en Geluid, laat zien dat het in beeld brengen van je eigen leven al heel lang gebeurt. Het delen van het materiaal is door de technische ontwikkelingen wel vele malen makkelijker geworden, zo laat de 58-jarige Timp de deelnemers van het zondagochtend college weten. Hij is van mening dat vloggen juist voor mensen van boven de 50 is, omdat zij levenservaring hebben.

Experience
Wie mee wilt doen aan het eerste college kan zondag 15 januari vanaf 10.00 uur terecht in het museum aan de Media Parkboulevard. Om 10.30 uur begint de les, die maximaal anderhalf uur duurt. De kosten hiervoor bedragen 7,50 euro. Een bezoek aan de experience of tentoonstelling is niet inbegrepen.


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten