Aandacht voor cultureel erfgoed en architectuur. Foto: Bastiaan Miché
Aandacht voor cultureel erfgoed en architectuur. Foto: Bastiaan Miché

Praat mee over Hilversumse monumenten

  Cultureel

HILVERSUM - Welke invloed hebben de monumenten op het centrum van Hilversum? Die vraag zet het Dudok Architectuur Centrum (DAC) centraal in de komende stadsgesprekken. Donderdag 19 januari staat de eerste praatsessie op de rol.

Het doel van de stadsgesprekken is actuele vraagstukken op het gebied van architectuur en erfgoed in Hilversum met een breed publiek te bespreken. Aanleiding voor de eerste bijeenkomst is de aanwijzing van 65 nieuwe gemeentelijke monumenten. Journaliste Rixt Zijlstra leidt dit gesprek, dat gaat over de vraag welke betekenissen deze monumenten kunnen geven aan het centrum.

De bijeenkomst vindt plaats in de burgerzaal van het raadhuis. De inloop is vanaf 19.15 uur. Om 19.30 uur heet Suzanne Mulder, voorzitter van het DAC, de aanwezigen welkom. Vervolgens komen vier verschillende sprekers aan het woord. dat zijn Annette Koenders (senior beleidsadviseur cultureel erfgoed van de gemeente Hilversum), erfgoedspecialist Frank van Unen, landschapsarchitect Frank Meijer en kunstenares Tamar Frank. Na 21.15 uur is het tijd voor discussie.

Het gesprek bijwonen is gratis. Aanmelden kan via stadsgesprek@dudokarchitectuurcentrum.nl.


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten