Drukte voor 'Werken met Gispen en Dudok'

  Cultureel

HILVERSUM - Ruim 190 bezoekers kwamen vrijdag in naar het Raadhuis voor het mini-symposium Werken met Gispen en Dudok. Organisator en initiatiefnemer van het symposium, Dudok Architectuur Centrum zorgde samen met de Stichting Gispen Collectie voor een inspirerend programma.

Wimar Jaeger, wethouder Cultuur, opende het symposium. Hij onderschreef de waarde van het Raadhuis als totaalkunstwerk, een gebouw waarin ontwerp, aankleding en inrichting onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Gispen-kenners en –specialisten gingen vervolgens in op de vraag Waarom Dudok met Gispen werkte, op het merk Gispen dat bekend staat als 'mooi, goed en duurzaam' en op het werken bij en met Gispen. De conservator van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed sloot de presentaties af met een lezing over het omgaan met collecties, gevolgd door discussie met publiek. Naast presentaties en lezingen, konden bezoekers de tijdelijke expositie 'Gispen ontleed' bekijken en werd men in zes groepen rondgeleid door het Raadhuis waarbij vooral aandacht was voor de vele Gispen meubels en verlichting.

"De belangstelling voor het mini-seminar heeft ons verrast", aldus Irmgard van Koningsbruggen, bestuurslid van het DAC en een van de sprekers. "We hebben een aantal dagen voor het symposium de aanmeldingsmogelijkheid moeten stopzetten. De vele enthousiaste reacties die we inmiddels hebben ontvangen, zijn voor ons een bevestiging dat we met dit soort programma's en symposia voorzien in een behoefte en als lokaal architectuurcentrum een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan landelijke en actuele thema's."

De tijdelijke expositie 'Gispen ontleed' is nog tot en met zondag 5 maart te zien in het Dudok Architectuur Centrum. Het Centrum is open op donderdag t/m zondag van 12.00 tot 16.00 uur. Meer informatie: www.dudokarchitectuurcentrum.nl


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten