Theater Santbergen is het nieuwe onderkomen van de Fusie. Foto: Bastiaan Miché
Theater Santbergen is het nieuwe onderkomen van de Fusie. Foto: Bastiaan Miché

Hilversumse kinderen ook bereiken in Santbergen

  Cultureel

HILVERSUM - Hemelsbreed zit er enkele honderden meters tussen het voormalige Theater Achterom en Theater Santbergen. Maar of het publiek ook altijd automatisch meeverhuist, blijft altijd de vraag. Om de jonge theaterbezoekers naar het nieuwe onderkomen te trekken, heeft Theatergroep de Fusie een prijsvraag uitgeschreven voor vrijkaarten voor de voorstelling 'Pinokkio'.

De Hilversumse theatergroep stelt een rijke traditie te hebben aan kindervoorstellingen. In het verleden speelde zij al 'Hans en Grietje', 'A Christmas Carol' en 'Het lelijke Eendje'. "Stuk voor stuk Fusiaans vrolijke en eigenzinnige bewerkingen van bekende verhalen", zo meldt de theatergroep.

Beperkt aanbod
De club vervolgt: "In Hilversum is een zeer beperkt aanbod van kindertoneel. Met ingang van dit seizoen spelen wij op een andere locatie. In Santbergen willen wij met een ludieke actie rond de kindervoorstelling 'Pinokkio' ook hier weer alle kinderen van Hilversum bereiken."

Creatief
De Fusie daagt nu Hilversumse basisschoolklassen uit om een videoclip te maken bij een van de liedjes uit het bekende stuk. Daar is een speciale wedstrijdwebsite voor gemaakt. Op www.pinokkiohilversum.nl is een gezongen en instrumentale versie van het lied 'Als je liegt dan groeit je neus' te downloaden. De meest originele en creatieve inzending wint de vrijkaarten. Belangstellenden moeten snel zijn, want zij hebben nog tot vrijdag 17 februari de tijd.

Zondag 19 februari voert de Fusie dit bekende stuk voor het eerst op. Tot eind maart is 'Pinokkio' op zondagmiddag nog te zien in Theater Santbergen aan de Geuzenweg 2.


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten