Foto: Bastiaan Miché

Openluchtvoorstelling in Dudokpark gaat niet door

  Cultureel

HILVERSUM Vanwege strengere veiligheidsvoorschriften houdt het Filmtheater Hilversum donderdag 17 augustus geen openluchtvoorstelling in het Dudokpark. Hiervoor in de plaats vertoont de culturele instelling drie dagen lang films in de open lucht op het Herenplein.

Weken geleden kwam bij de aanvraag van de vergunning aan het licht dat er nieuwe regels gelden. Het evenementenbeleid is per 1 mei aangescherpt. Voor Filmtheater Hilversum houdt dat in dat de openluchtvoorstelling een nu een groot evenement is.

Daar komen andere veiligheidseisen bij kijken dan hiervoor het geval was. Het is te kort dag om aan de nieuwe regels te voldoen. Daarom wordt nu afgezien van de voorstelling in het Dudokpark.

Wel heeft het filmtheater meteen een alternatief geregeld voor het jaarlijkse cadeau aan de Hilversummers. Op donderdag 17, vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus wordt het Herenplein omgetoverd tot een openluchtbioscoop. Het plein wordt omheind en daar worden 250 stoelen neergezet.

Iedere avond staat er vanaf 21.30 uur een andere voorpremière op de rol. Dat zijn 'Lion', 'Perfetti Sconosciuti' en 'Captain Fanatstic'. De toegang is gratis, maar wel moeten belangstellenden vooraf een kaartje reserveren. Reserveren kan vanaf donderdag 3 augustus.


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten