De openluchtfilm in het Dudokpark gaart dit jaar niet door.
De openluchtfilm in het Dudokpark gaart dit jaar niet door. (Foto: Bastiaan Miché)

Gratis openluchtfilms razendsnel 'uitverkocht'

  Cultureel

HILVERSUM - De drie gratis openluchtfilms op 17, 18 en 19 augustus op het Herenplein in Hilversum zijn nu al 'uitverkocht'. De organisatie, Filmtheater Hilversum, geeft wel aan dat gereserveerde kaarten niet altijd worden afgehaald en mensen zonder kaarten altijd op het laatste moment een poging kunnen wagen.

Afgelopen week werd bekend dat de jaarlijkse en zeer populaire openluchtvoorstelling in het Dudokpark dit jaar niet doorgaat. Dat heeft te maken met nieuwe gemeentelijke regels voor een vergunning. "Voor een kleine organisatie als het Filmtheater bleek het op deze korte termijn niet haalbaar om alle benodigde maatregelen te nemen en tevens de charme en de sfeer te behouden", meldt de organisatie op de eigen website.

In plaats daarvan wordt het Herenplein, waar het Filmtheater is gevestigd, op donderdag 17, vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus omgetoverd tot openluchtbioscoop. Respectievelijk de films Lion, Perfette Sconosciuti en Captain Fantastic zijn dan te zien.

Roodgloeiend
Per avond zijn 250 stoelen beschikbaar. Het advies aan belangstellenden was dan ook om tijdig te reserveren. Vrijdag schrijft het filmtheater: "De interesse was enorm en onze telefoon stond roodgloeiend: alle kaarten voor drie openluchtfilms zijn dan helaas ook al weg." Geen kaartje en toch graag gaan? Het kan natuurlijk zijn dat gereserveerde kaarten niet worden afgehaald. Deze kaarten worden op de avond zelf vanaf 21.10 uur beschikbaar gesteld aan geïnteresseerden.

De openluchtbioscoop is iedere avond vanaf 20.45 uur geopend, de film start om 21.30 uur. Na afloop van de film is er nog tot 00.00 uur tijd voor een drankje. Vanwege geldende veiligheidsregels is het niet toegestaan zelf drankjes of etenswaren mee te nemen. Ook zijn zelf meegenomen stoelen of kleedjes (om op te zitten) niet toegestaan. 


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten