Kinderen van de Muziekschool A'dam traden zaterdagmiddag ook op.
Kinderen van de Muziekschool A'dam traden zaterdagmiddag ook op. Foto: Bastiaan Miché

Loosdrecht JazzFestival: genieten én swingen

Cultureel

Loosdrecht - Met 500 bezoekers op vrijdagavond en 1200 liefhebbers zaterdagavond was het Loosdrecht JazzFestival afgelopen weekend een doorslaand succes. Minpuntje alleen was het slechte weer zaterdag overdag, waardoor er maar 300 belangstellenden naar het gratis toegankelijke Jazz in de Oude Haven kwamen.

Voor het eerst was het evenement in en rond de botenloods van Jachthaven Het Anker aan de Oud-Loosdrechtsedijk verspreid over twee avonden. Vrijdagavond was de classic jazz night voor de liefhebbers van 'luisterjazz'. Zaterdagavond ging het dak er echt af met optredens van Incognito en New Cool Collective.

En die combinatie is de organisatie goed bevallen. Dat gold vooral de bezoekers en artiesten van de vrijdagavond, aldus woordvoerder Janneke Siezen. Niet gehinderd door hardere muziek omschreven de artiesten het evenement als 'de hemel' om hier te mogen spelen.

Ook zaterdag overdag was er genoeg te doen, al was de regen wel een tegenvaller. De aanwezigen genoten echter volop van optredens en verschillende workshops.

Uit de krant