Barry Koperberg laat in de hangar van de Korporaal van Oudheusden Kazerne - waar vrijdag het concert ook is - de dozen zien die drones in gebieden kunnen droppen waar een transportvliegtuig niet meer kan komen.
Barry Koperberg laat in de hangar van de Korporaal van Oudheusden Kazerne - waar vrijdag het concert ook is - de dozen zien die drones in gebieden kunnen droppen waar een transportvliegtuig niet meer kan komen. (Foto: Bastiaan Miché)

Benefietconcert in de Korporaal van Oudheusden Kazerne

  Cultureel

HILVERSUM - Hij staat in het veld met zijn dozen vol medicijnen. Hij kan de mensen van het getroffen gebied zien, maar er komen is onmogelijk. De toegangsweg is weggeslagen door natuurgeweld. Hoe krijgt de hulpverlener zijn dozen bij de mensen die het zo nodig hebben?

Als het aan Barry Koperberg ligt door het inzetten van een drone die de medicijnen op de meter nauwkeurig kan droppen. "Al jaren opper ik mijn idee. Als ik erover vertel, zegt iedereen: Barry, briljant. En toch is het er nog steeds niet. Ja, zeg jij maar waarom niet", lacht Koperberg (42).

Humanitaire drones die dozen van niet minder dan twintig kilo nauwkeurig kunnen droppen: dat heeft de oprichter en algemeen directeur van Wings for Aid voor ogen met zijn stichting. Volgens hem is dit nou echt iets waar de wereld wat aan heeft. "De politieke wil is er, de techniek hebben we in Nederland klaargemaakt, we hebben alleen nog het juridische kader nodig. Want het luchtruim is goed beveiligd."

De Hilversummer is lid van Rotary. Zijn club Wijdemeren regelt samen met Hilversum op vrijdag 1 december een benefietconcert, om meer naamsbekend te generen en geld op te halen.

Meer info over het concert staat hier

Lees verder in de digitale editie


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten