Veel belangstelling voor opening World Press Photo in Museum Hilversum
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto's: Rick Mandoeng

Veel belangstelling voor opening World Press Photo in Museum Hilversum

  Cultureel

HILVERSUM -Onder grote belangstelling is zaterdag de expositie World Press Photo 17 geopend in Museum Hilversum. De tentoonstelling toont met persfoto's de verhalen van 45 prijswinnaars uit 25 landen, gecombineerd met de winnaars van de Digital Storytelling Contest.

De opening werd gedaan door de directeur van de World Press Photo, Lars Boering en wethouder Wimar Jaeger. De tentoonstelling is tot en met 28 januari te zien.

Winnaar
De winnaar van de World Press Photo is de Turkse fotograaf Burhan Ozbilici. Hij won in de categorie Hard Nieuws met zijn foto van de 22-jarige Mevlüt Mert Altintas, vlak na het moment dat hij de Russische ambassadeur vermoordde.

Andere categorieën zijn: Dagelijks leven, Hedendaagse kwesties, Langetermijn-projecten, Natuur, Mensen, Reportage en Sport. Lars Boering: "De World Press Photo biedt fotojournalisten een podium en stimuleert de ontwikkelingen in de fotojournalistiek. Door het wereldwijd met ruim vier miljoen bezoekers te delen, kunnen we de verhalen die er toe doen laten zien."

Belang
"Door deze foto's in het museum te hangen, brengen we het beeld verder dan de informatie, en plaatsen we het in een context waarin duiding het overneemt van de eerste indruk", aldus Jaeger. Hij benadrukt het belang van deze tentoonstelling in Hilversum als mediastad. "World Press Photo laat naast nieuwsfotografie ook storytelling zien, de wedstrijd wordt zelden zo compleet getoond. Bovendien is de schitterende museale setting in Museum Hilversum werkelijk uniek." 

Museumdirecteur Stef van Breugel vult aan: "We zijn er trots op dat we deze tentoonstelling nu voor de vijfde keer mogen laten zien. De mooie samenwerking met de World Press Photo zetten we ook de komende jaren voort."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>